Voetbaloverzicht : Herne stuit leider Schepdaal

In de tweede amateurklasse A won Pepingen-Halle A de degradatietopper van Bornem met 2-3. Benhamed kopte de 0-1 binnen maar de thuisploeg zette voor de rust de scheve situatie recht. Op het uur kopte De Almeida Pepingen-Halle A opnieuw op voorsprong en amper twee minuten later trof die laatste opnieuw raak. Bornem bracht vanop de stip de spanning opnieuw in de wedstrijd maar geen van beiden kwam tot scoren.

VK Ninove zet zijn opmars in de derde amateurklasse B verder. Zaterdagavond werden de buren van Jong Lede met 5-2 opzij gezet. Koen Verhaeghe scoorde twee keer. Lepage, Amazou en Schamp namen de andere doelpunten voor hun rekening.

VK Liedekerke blijft op kop 

VK Liedekerke A behoudt dankzij een 2-1 zege tegen Tervuren-Duisburg de koppositie in eerste provinciale. Van de Gucht opende net na de rust de score en Smismans maakte er op het uur 2-0 van. 20 minuten voor tijd bracht Marion de bezoekers terug in de wedstrijd maar verder geraakte Tervuren-Duisburg niet meer. In de stand telt VK Liedekerke twee punten meer dan eerste achtervolger Betekom.

Na de verrassende nederlaag van verleden week op bezoek bij Asse-Zellik A verloor Wambeek A dit weekend met 1-2 van Kester-Gooik A. De Bel zette de thuisploeg halfweg de tweede helft op voorsprong maar verspeelde in het slotkwartier de zege. Eerst maar Tim van Roy gelijk en even later bezorgde Glenn Van Roy de bezoekers de volle buit.

Herne wint ondanks rode kaart

In derde D stuitte leider Schepdaal op een sterk Herne. Molemans bracht de koploper 0-1 voor en leek na de snelle rode kaart voor thuisspeler Issaka op weg naar een gemakkelijke zege. Op het uur maakte De Cnijf echter gelijk en Tirlo bracht met een volley Herne op voorsprong. De ingevallen Letouche legde de 3-1 eindstand vast. Eizeringen leek tegen Hekelgem op weg naar een 2-1 zege maar de bezoekers sleepten via een doelpunt van Van Oudenhove in de slotfase een gelijkspel uit de brand.

Topartikels bij Goeiedag.be