Vlaams Belang wil met tien naar verkiezingen

Tijdens een aperitief-gesprek met nationaal kopstuk Filip De Winter heeft Vlaams-Belang in Nijverseel haar voorlopige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Wegens een bedreiging aan het VB-adres hield de politie een oogje in het zeil.

De plaatselijke VB-afdeling ontving via Facebook een chat-bericht dat als bedreigend kan worden opgevat. “Ik hoop dat de zaal in brand vliegt”, schreef iemand enkele dagen voordat het evenement in het Familieheem in Nijverseel zou plaatsvinden. Het VB had de activiteit vooraf bij de wijkpolitie aangekondigd, hoewel dat niet echt nodig was. De ‘bedreiging’ werd aan de politie en aan het sociaal medium doorgespeeld.

De lokale politie hield zondagvoormiddag in de buurt van de parochiezaal discreet toezicht. Er deden zich geen incidenten voor. Filip De Winter, die zijn boek ‘Verzet’ voorstelde, was totaal niet onder de indruk van het dreigement. Hij moet wel meer gewoon zijn.

Het Vlaams Belang gaat met Philippe Callaert als lijstrekker naar de verkiezingen. Rika Bouderez staat op de tweede plaats. Ex-gemeenteraadsleden Ronny Coninx en Jacqueline Verplancke staan opnieuw op de lijst. Coninx wordt lijstduwer. Ook Daniël Van Praet gaat opnieuw zijn kans. Jan Van Gucht heeft nog niet toegezegd, maar hij wilde wel al op de foto staan.

“Er zijn nog drie twijfelaars”, vertelde de lijsttrekker. “Ik hoop dat we met zijn tienen naar de gemeenteraadsverkiezingen kunnen trekken.”
Op het ogenblik wordt de partij niet vertegenwoordigd in de gemeenteraad. In de vorige bestuursperiode had het VB nog twee vertegenwoordigers.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk