N-VA trapt verkiezingen op gang

Zondag gaf N-VA Opwijk Mazenzele officieel het startschot voor de verkiezingen. Allen die de campagne zullen dragen, waren uitgenodigd op de verkiezingsaftrap.

“Samen hebben we vandaag de speerpunten van het partijprogramma bepaald, waarmee we in mei en juni zullen uitpakken. Aan ons programma zelf hebben wij de voorbije vijf jaar gewerkt in verschillende werkgroepen rond de schepenen”, zegt lijsttrekker Inez De Coninck, schepen en parlementslid. “De N-VA heeft in de huidige meerderheid goed werk geleverd, iets dat we de volgende legislatuur met de wil van de kiezer graag verder zetten”

“Als eerste speerpunt zetten wij ons in voor een zorgzame gemeente. Uiteraard met een Vlaams karakter”. Ook veiligheid wordt een belangrijk thema. “En niet alleen in het verkeer. Wij zijn die constante vandalenstreken in en rond het centrum van Opwijk beu.”

“Voorts willen wij bouwpromotoren van nieuwe verkavelingen pas kansen geven als er voldoende open ruimte en leefbaarheid gegarandeerd is. Hierin spelen ook verkeer en waterafvoer een belangrijke rol. De Borcht-site wordt niet vol gebouwd, zoals vroeger was gepland, maar zorgt opnieuw voor de nodige open ruimte in het centrum en zal zowel als pleinfunctie als voor parking kunnen gebruikt worden.”

“De middenstand zal er ook wel bij varen”, klinkt het. “Nu we de Vlaamse Staak, het bedrijventerrein voor Opwijkse ondernemers, hebben mogelijk gemaakt, is het belangrijk dat we onze middenstand blijven ondersteunen”.

Betaalbaar wonen blijft een probleem. “Opwijkse gezinnen krijgen van ons al een premie bij de aankoop van een eerste woonst. Dat is al een stap in de goede richting. Wij willen verdergaan”, aldus De Coninck. “De partij wil de grondregie opnieuw ter tafel brengen, zodat de gemeente zelf bouwgronden en woningen kan aanschaffen om die betaalbaar aan de (jonge) inwoners van Opwijk-Mazenzele te kunnen aanbieden.”

“Onze lijstduwer is Lieve Maes. Lieve is sedert de jongste verkiezingen ondervoorzitter van onze partij en neemt de laatste jaren ook te taak van medevoorzitter op.”

Opmerkelijk: de N-VA-lijst wordt zowel getrokken als geduwd door een vrouw.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk