Voetbaloverzicht: Coenen nekt Schepdaal

HO Wolvertem Merchtem ging tegen Dikkelvenne op zoek naar zijn tweede overwinning van het seizoen maar incasseerde net na de rust een 0-1 achterstand. Baudewyns maakte gelijk maar in het laatste kwartier van de wedstrijd kwamen de bezoekers opnieuw voor. Vijf minuten voor tijd lukte Laerenbergh de gelijkmaker. Die had even later ook de 3-2 aan de voet maar liet de kans onbenut.

KSC Grimbergen zette deze week Vito Simone op straat maar van beterschap was zondag weinig te merken. Blauw wit verloor met 1-4 van Melsele en zakt weg naar de twaalfde plaats. Ook VK Ninove incasseerde een ferme opdoffer. KFC Eppegem toonde zich een waardige koploper en versloeg VK Ninove met 2-6.

Tweede gelijkspel Liedekerke

In eerste provinciale speelde VK Liedekerke voor de tweede keer op rij gelijk en verliest zo zijn leidersplaats aan Bierbeek. KFC Strombeek geraakte niet verder dan een 1-1 gelijkspel op het veld van Out-Hoegaarden. BOKA United won met 1-2 van Bertem Leefdaal dankzij doelpunten van Voglaire en Oplynus en klautert zich een weg naar omhoog in de rangschikking. Voor KFC Meise A wordt het na de 2-4 nederlaag tegen Tervuren-Duisburg een moeilijk seizoen.

De topper tussen Ternat A en Kester-Gooik A eindigde in een 3-1 zege voor de thuisploeg. Timothy Van Roy had de bezoekers op voorsprong gezet maar dankzij een hattrick van Sleewaegen kantelde de wedstrijd helemaal. FC Lennik stuitte op een sterk SK Leeuw A en verloor met 2-3. Demuylder maakte al snel de 1-0 maar Billens bracht SK Leeuw A langszij. Na de pauze brachten Verloodt en Musch de Leeuwenaren 1-3 voor. Janssens bracht de thuisploeg terug in de wedstrijd maar SK Leeuw A gaf de zege niet uit handen. SK Oetingen diende Denderzonen Pamel een nieuwe thuisnederlaag toe. Anthoons opende de score en Maaroufi en Vierendeel legden in de tweede helft de 0-3 eindstand vast.

Zuun A pakt koppositie

In derde provinciale C diende KFC Meise B de buren van FC Beigem een 1-0 nederlaag toe. FC Beigem staat na deze nederlaag allerlaatste en bedankte coach De Coster. Mazenzele Opwijk A kwam tegen Malderen 0-2 achter maar na een knappe remonte van de gastheren sleepten V. De Coninck en T. de Coninck alsnog een punt uit de brand.

In derde D pakt Zuun A de leidersplaats over van Schepdaal na winst in de topper tegen datzelfde Schepdaal. Man van de wedstrijd was Coenen die 4 keer raak trof voor de nieuwe koploper. Itterbeek won zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Dupont zette in de slotminuut een elfmeter feilloos om en bezorgde zijn ploeg zo een 2-1 zege tegen Groot-Dilbeek B. Hekelgem verspeelde op het veld van Galmaarden een 0-2 voorsprong. Diallo had met twee goals de bezoekers op voorsprong gezet maar Hekelgem gaf de winst uit handen.

 

Topartikels bij Goeiedag.be