Kravaalbos in kijker tijdens landschapsfeest

Zondag zet de “Erembald Kravaal Happening” Mazenzele in de kijker. Minister Joke Schauvlieghe en gedeputeerden Jozef Dauwe en Tie Roefs en de plaatselijke gezagsdragers komen langs.

 

Het landschap van Erembald tot het Kravaalbos is  een paradijs voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Op het hoogste gebied bevindt zich het prachtige Kravaalbos. Daar vindt zondag de derde editie plaats van de “Erembald Kravaal Happening”.

 

De eerste twee edities vonden in Meldert en Affligem plaats.

 

Van 14 tot 18 uur worden er allerlei activiteiten rond natuur en landschap aangeboden voor kinderen, gezinnen, volwassenen, wandelaars en fietsers. De activiteiten zijn een initiatief van het project “Landschap van Erembald tot Kravaalbos”, waar de provincies Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant, de stad Aalst, de gemeenten Asse, Opwijk en Affligem, de Regionale Landschappen Schelde-Durme, Pajottenland-Zennevallei en Groene Corridor en de Bosgroepen samen met lokale verenigingen, landbouwers en bewoners werken aan de opwaardering van de streek op vlak van landschap, natuur, regionale economie, toerisme en recreatie.

 

Men kan het landschap te voet beleven met gids, maar ook een natuurspeurtocht of een voelsprietenwandeling ondernemen. Of men klimt in het zadel voor de verkenning van twee (h)eerlijk lokaal-fietsroutes. Lokale producenten staan klaar om het energiepeil van de deelnemers zo nodig op te krikken.

 

Elk jaar wordt een plant of dier in de kijker gesteld. Dit jaar is dat de steenuil, die een geschikt leefgebied gevonden heeft in het kersendorp Mazenzele. Inmiddels is het feest in de boomgaard van het landbouwmuseum De Vedderboom, Schaapheuzel in de Opwijkse deelgemeente. De toegang is gratis.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk