Voetbaloverzicht : Valse start HO Wolvertem Merchtem

HO Wolvertem Merchtem is het seizoen met een valse noot begonnen. De thuisploeg begon te zwak aan de match en Svelta Melsele kwam al snel op voorsprong. Meteen na de rust kopte Laerenbergh de gelijkmaker tegen de netten. HOWM controleerde de wedstrijd maar incasseerde onverwacht een nieuwe tegentreffer. Laerenbergh bleef de gevaarlijkste man maar zijn pogingen werden door de bezoekende goalie Van Den Wildenberg gepareerd. Een kwartier voor tijd besliste Didi de partij in het voordeel van de bezoekers.

In eerste provinciale kenden onze ploegen wisselend succes. KFC Strombeek verloor zaterdagavond met 3-1 van Houtem. BOKA United kreeg in eigen huis een 1-7 pandoering om de oren van HO Bierbeek. FC Meise startte het seizoen met een 2-2 gelijkspel op het veld van Veltem dankzij doelpunten van Achaoui en Tordoir.

VK Liedekerke liep op het veld van FC Borght ‚Äď Humbeek uit tot 0-3 maar kreeg het in de slotfase nog benauwd na 2 treffers van Peeters. Ondanks aandringen bleef de 2-3 op het bord.

Derbywinst Groot-Dilbeek

In tweede provinciale won Groot-Dilbeek de derby van Ternat met 0-2. Ternat had voor de rust de beste kansen maar het waren de bezoekers die na de pauze via Alouat de score openden. Vijf minuten voor tijd legde Shehu de eindstand vast.

Wambeek hield tegen Lennik de drie punten thuis. Pinon maakte via de rebound al vroeg de 1-0. Bosmans maakte in de tweede helft gelijk. Thiebaut kopte de 2-1 tegen de netten en in de slotfase besliste Pinon met zijn tweede van de middag de wedstrijd.

Anthony Verdoodt meteen scherp 

In derde provinciale C wonnen Toekomst Relegem en Mazenzele Opwijk hun eerste wedstrijd. Toekomst Relegem versloeg Ramsdonk met 1-2 dankzij een doelpunt in blessuretijd van Van Laeken. Mazenzele Opwijk toonde zich met 3-1 te sterk voor de buren van Mollem. Anthony Verdoodt was met twee treffers de man van de match.

Asse-Ter-Heide kende geen genade met Wezembeek en walste met 5-1 over de bezoekers. Van Gerven trof drie keer raak. Vilvoorde kwam tegen Zemst 0-1 achter maar onder impuls van Skifati trok het de scheve situatie recht en won het met 3-1.

Topartikels bij Goeiedag.be