Politie op zoek naar springstoffen in Zellik

Omdat de politie vermoedde dat een getakelde wagen bij Depannage Steps in Zellik wel eens explosieven zou kunnen bevatten, werd zondag een paar uur lang de Brusselsesteenweg afgesloten. Het bleek een warrig verhaal van een Franse automobilist te zijn die politie en DOVO nodeloos op de been bracht.

Toen de politie van de Brusselse politiezone Zuid een wagen met Frans nummerplaat aantrof die was geseind als gestolen, lieten ze het voertuig slepen door Depannage Steps. De Renault Scenic werd naar Zellik gebracht. Dat gebeurde zaterdag. Diezelfde dag nog werd de politie in het station Brussel-Zuid aangeklampt door een Fransman van 36 die beweerde zijn wagen kwijt te zijn, een wagen die hij nodig had ‘om een aanslag mee te plegen’.

De man werd meegenomen voor ondervraging. Zondagmiddag werd het warrige verhaal gekoppeld aan de getakelde wagen en rukten politie en DOVO uit om te onderzoeken of de wagen explosieven bevatte. Twee robotten voerden een onderzoek uit waardoor de Brusselsesteenweg werd afgesloten. Er werden geen explosieven aangetroffen. De man zou nog verder verhoord worden. Tegelijk zou zijn geestestoestand onderzocht worden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!