Openpoortdagen in de Vedderboom

Het weekend van 16 en 17 september staat in het teken van de Dag van de Landbouw. Dat kan je gezellig beleven in het landbouwmuseum De Vedderboom in Mazenzele. Op 16 en 17 september houden zij ‘openpoordagen’.

Op zaterdag is er de 2de meetschieting vanaf 14 uur. Inschrijven kan per mail of sms maar ook ter plaatse tot 13.30 uur. Het tornooi met ploegjes van 3 is recreatief en de deelname is gratis.

Op de Dag van de Landbouw (zondag 17 september) zelf is er vanalles te beleven vanaf 11 uur. Het varken aan het spit is al helemaal gereserveerd maar er zijn boterhammen met boerenhesp en platte kaas. Er zijn ook ijsjes en pannenkoeken. Verder zijn er demonstraties van ambachten, een accordeonist en een springkasteel. Om 14 uur is er een optreden van Musicalia o.l.v. Geoffrey Debondt en om 17 uur is er de opvoering van ‘Het beeld van Sinte-Palis’, een komisch toneelstuk over het prille begin van de paardenprocessie. Het stuk, ten voordele van Spaarpot voor Femke, wordt gebracht door acteurs van de drie Opwijkse toneelverenigingen: het Mazels Toneel, Sterrenregen en De Bloeiende Wijngaard.