Vier groepen uit onze regio op Rockvonk

Met twee deelnemers uit Dilbeek, eentje uit Merchtem-Meise en een solozanger uit Asse komen vier van de 24 deelnemers aan Rockvonk 2017 uit onze Goeiedag regio. Simon Cornelis (een 28-jarige singer-songwriter uit Asse) zal op 22 september aantreden in een preselectie in Jeugdhuis De Bunker in Glabbeek. Hij speelt een mengeling van genres: blues, folk, rock en pop.

De drie andere deelnemers treden op 23 september aan in Jeugdcentrum De Kazerne in Halle. Sagittarius V speelt elektronische muziek met een duidelijke nostalgie naar de 80’s. Beide heren zijn 26. Sasja Sasja Vanderveken (Meise) is de muzikale duizendpoot die wordt bijgestaan door Michaël Degreef (Merchtem) op drums.

Dan zijn er de twee deelnemers uit Dilbeek. Jakomo (foto) speelt indierock. De groep bestaat uit Julien Tanghe (22, Brussel) Bregt Van de Perre-Verhoeven (24, Vilvoorde), Anton Van Laer (22, Ternat) en Wout Vermijs (21, Dilbeek).

Denali Wrench is de artiestennaam van Julien Tanghe (22). Hij is een multi-instrumentalist die zijn eigen muziek omschrijft als ‘mellow’ (zacht en relaxed). Ja, u was zeer opmerkzaam: Julien Tanghe vind je ook bij Jakomo waar hij gitaar speelt en zingt.

De regionale voorrondes zijn gratis voor het publiek. De volgorde van spelen wordt bepaald door loting op de avond van de voorronde. De deuren gaan open om 19.30 uur en de eerste band start telkens om 20 uur.

16 bands stoten door naar de halve finales waar er 8 finalisten geselecteerd worden. Deze 8 bands zullen uiteindelijk na een intensief coachingsweekend op 2 december strijden in dé grote finale in Het Depot in Leuven.

Meer info: www.rockvonk.be

Topartikels bij Goeiedag.be