Voetbaloverzicht : Asse-Zellik A en Lennik kampioen

In derde amateurklasse A hield HO Wolvertem Merchtem tegen leider Ingelmunster één helft goed stand maar was in de tweede helft niet opgewassen tegen de superieure West-Vlamingen en verloor uiteindelijk met 3-0. Ingelmunster is de nieuwe kampioen terwijl HOWM met een tiende plaats onder de verwachtingen blijft.

Een jong KFC Strombeek won verdiend met 1-0 van een ongemotiveerd Sporting Bruxelles. Een vrije trap van Gabrielli werd door Coertjens tot bij Baro verlengd die de 1-0 onhoudbaar tegen de netten knalde. KFC Strombeek controleerde de wedstrijd en hielden de 1-0 voorsprong tot het einde vast.

KFC Meise A zakt naar plaats vier 

In tweede provinciale B ontving KFC Meise leider Melsbroek. Mits een zege kroonde Melsbroek zich kampioen. De bezoekers gingen snel van start maar groen wit gaf geen krimp. Na de rust kwam de koploper dan toch op voorsprong maar Ganseman maakte snel gelijk. De thuisploeg kreeg kansen maar het was Melsbroek dat zich effici√ęnter toonde en alsnog drie keer raak trof. Melsbroek is de verdiende kampioen, KFC Meise zakt terug naar de vierde plaats.

Wambeek is na een 3-2 zege tegen Machelen nog steeds in de running voor promotie. Na een halfuur stond Wambeek 0-2 in het krijt maar dankzij een sterke tweede helft boog de thuisploeg met doelpunten van Wambacq, Du Rang en Desmet de achterstand om in een belangrijke overwinning.

Aangename derby 

In derde provinciale C is Asse-Zellik A na de 4-3 derbywinst tegen Mollem zeker van de titel. De ploeg van coach Stas stond het hele seizoen op kop en is de verdiende winnaar. Tegen Mollem begon de kersverse kampioen snedig en Ponnet scoorde 2 keer in het eerste halfuur. Mollem leek, na doelpunten van Hamm en Verroken, met een 2-2 stand te gaan rusten maar Salomé maakte net voor de pauze de 3-2. Mollem kwam fris uit de kleedkamers en Maginet hing de bordjes opnieuw gelijk. Iets voorbij het uur besliste De Bie de wedstrijd en legde de 4-3 eindstand vast.

Ook in derde D is de titelstrijd beslist. Na de ruime 4-1 zege tegen Beersel-Drogenbos A is Lennik zeker van promotie. Ondanks de snelle rode kaart voor Billens ondervond Lennik weinig weerstand en won voor de veertiende keer op rij. Dit seizoen werd slechts één keer verloren, op speeldag negen tegen Wemmel A.

Met nog speeldagen voor de boeg in vierde E voert KFC Meise B nog steeds de stand aan, met twee punten voorsprong op Mazenzele Opwijk B. KFC Meise B won met 3-1 van Delta Londerzeel B. Mazenzele Opwijk B won met dezelfde cijfers van Asse-Zellik B.

Topartikels bij Goeiedag.be