Voetbaloverzicht : Zuinige zege FC Borght

KSC Grimbergen kende een bewogen week. Het bestuur beëindigde in onderling overleg de samenwerking met trainer Van Winckel. Zeker geen ideale voorbereiding voor de derby tegen SK Londerzeel. De bezoekers liepen uit tot 0-2 maar in de slotminuten maakte de thuisploeg die achterstand goed. Verdedigers Vanhamel en Oztürk scoorden twee keer in vier minuten en bezorgden het geteisterde KSC Grimbergen een onverhoopt punt.

Zuinige zege FC Borght 

KV Ninove kon tegen Ingelmunster geen beroep doen op enkele belangrijke pionnen maar kwam via Van Damme toch 1-0 voor. De bezoekers kwamen verdiend gelijk maar vijf minuten voor tijd scoorde Gaudi de 2-1 en leek de zege een feit. In een spektakelrijke slotfase kwam Ingelmunster alsnog op gelijke hoogte en scoorde net voor het einde nog een derde keer. FC Borght kwam tegen Stockel na drie minuten op voorsprong via Van den Boeynants en gaf de zege niet meer uit handen. Verdediger Dolmen werd in het slot uitgesloten.

In eerste provinciale geraakte KFC Strombeek in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Crossing Schaerbeek. Gezien het wedstrijdbeeld een gemiste kans want de bezoekers moesten na twintig minuten met tien verder na rood voor Hammas. Kaliluka benutte de strafschop en KFC Strombeek stevende af op een gemakkelijke namiddag. Maar net na de rust scoorde Crossing de gelijkmaker en sleepte een onverwacht gelijkspel uit de brand.

Wambeek en KFC Meise verdelen punten 

De topper in tweede provinciale B tussen Wambeek A en KFC Meise A bleef onbeslist. Thuisdoelman Vanzeebroeck werd na een kwartier uitgesloten en Wambeek A beperkte zich tot verdedigen. De bezoekers claimden twee strafschoppen maar de scheidsrechter gaf geen krimp. In de stand blijft KFC Meise A derde op één punt van Wambeek A, op gelijke hoogte met Ternat A dat met 1-2 won van Groot-Dilbeek A. Zaterdagavond won Kester-Gooik A met 1-4 op het veld van Huldenberg.

Asse-Zellik A loopt uit 

In derde provinciale C loopt Asse-Zellik A wat verder weg van de concurrentie. De leider won met 3-5 van FC Beigem terwijl achtervolger Delta Londerzeel strandde op een 1-1 gelijkspel tegen Vilvoorde. Tot vijf minuten voor tijd hingen de bordjes tussen FC Beigem en Asse-Zellik A nog gelijk maar De Bie en Ponnet bezorgden Asse-Zellik A alsnog de zege. Mollem boekte een knappe 1-4 overwinning op het veld van Sint Jozef Londerzeel. Twee treffers van Verroken zorgden voor de 1-2 ruststand. Na de pauze dreven Kaminski en Vanheuverzwyn de score verder op.

In derde D zette Lennik een nieuwe stap richting titel. Eizeringen A werd eenvoudig met 6-2 opzij gezet. Ook Zuun A boekte een simpele 4-0 zege tegen Hekelgem A.

Topartikels bij Goeiedag.be