Voetbaloverzicht : VK Liedekerke voorbij leider Kampenhout

Na drie nederlagen op een rij maakten de spelers van Ninove opnieuw kennismaking met een driepunter. In een attractieve partij wonnen de Ninovieters met 4-2 van Mariekerke. Junior Van Damme scoorde twee keer, Bellon en Martens namen elk één doelpunt voor hun rekening. HO Wolvertem Merchtem pakte in extremis een punt op het veld van Dikkelvenne. Baudewijns maakte diep in blessuretijd de 2-2.

Eerste zege KFC Strombeek in 2017

VK Liedekerke zorgde met de 1-0 overwinning tegen koploper Kampenhout voor de sensatie van de middag. Iets voorbij het halfuur deponeerde Kundi de bal in het lege doel en bezorgde VKL een broodnodige zege in de degradatiestrijd. Na het pijnlijke verlies van verleden week tegen Bierbeek wachtte KFC Strombeek de moeilijke verplaatsing naar Veltem. KFC Strombeek liep via Seghers en Archembeau 0-2 uit en gaf die voorsprong niet meer uit handen. Meteen de eerste zege van 2017 voor trainer Jan Segers en zijn spelers.

KFC Wambeek leed op het veld van Tervuren Duisburg A een zware 6-1 nederlaag. De leider kwam via Van Poucke op voorsprong maar de thuisploeg zette voor de rust de situatie recht. Na de pauze kwamen de bezoekers er niet aan te pas en dreef Tervuren Duisburg de score verder op.

Ternat herovert de kop

Ternat profiteert optimaal van deze nederlaag en voert na een 1-0 overwinning tegen De Leeuwkens de stand in tweede provinciale aan. De eerste helft stelde weinig voor met de logische 0-0 ruststand tot gevolg. In de tweede helft kregen de gasten de beste kansen maar faalden in de zone van de waarheid. Op het uur verlengde Huylebroek een verre vrije trap van Cleemput tegen de deklat maar de goed gevolgde Poppe werkte de rebound tegen de netten. De Leeuwkens A herstelden zich niet van deze opdoffer en keerden zonder punten naar Teralfene.

In de heenronde had KFC Meise A nieuwkomer Huldenberg met 7-0 vernederd. Zaterdagavond leek KFC Meise na een vroeg doelpunt van Walravens op een nieuwe zege af te stevenen maar incasseerde in het slot nog de zure gelijkmaker.

Punt voor Kobbegem

In derde provinciale C liet Asse-Zellik A geen steek vallen. Het won met 0-1 van Zemst en behoudt met ruime voorsprong de koppositie. Kobbegem hield Mazenzele Opwijk A in bedwang en speelde 1-1 gelijk. Toekomst Relegem toonde zich in een boeiende derby met 3-2 te sterk voor Mollem en komt vierde.

De titelstrijd in derde D belooft een nek-aan-nekrace te worden tussen Lennik en Huizingen. Lennik won met 2-1 van Wemmel A en blijft leider. Huizingen won met 3-0 van Itna Itterbeek en volgt op twee punten, weliswaar met een wedstrijd minder gespeeld. Hekelgem won met 0-5 van rode lantaarn Rhode de Hoek B, meteen goed voor de vierde opeenvolgende zege.

Topartikels bij Goeiedag.be