Onaangekondigde staking op bussen Ninove-Dilbeek-Brussel (update)

De dienstverlening van De Lijn op de as Ninove-Dilbeek-Brussel ondervindt deze ochtend hinder door een onaangekondigde stakingsactie in de stelplaats van Meerbeke.

De aanleiding zijn een aantal agressiegevallen afgelopen weekend waarbij twee chauffeurs bespuwd werden. De hinder bevindt zich hoofdzakelijk op de lijn 820, 127 en 128. Er is beperkte hinder op de lijnen 116-117-118 -136-137.

De nodige maatregelen werden getroffen om de hinder op schoollijnen te beperken.

De directie betreurt de staking en de hinder voor de reizigers. Johan Van Looy: “We zetten zwaar in op het voorkomen van agressie. Onze mensen worden permanent opgeleid in het omgaan met en het vermijden van verbale en fysieke agressie”.

Reizigers kunnen terecht op www.delijn.be voor de lijsten met niet-gereden ritten. Daarnaast is de Lijninfo bereikbaar op 070 220 200.

Update 15.30 uur: De dienstverlening in de regio Dilbeek – Meerbeke blijft nog heel de dag verstoord, de schooldiensten worden wel verzekerd. De dienstregeling wordt morgen hervat.

De directie heeft ondertussen overlegd met de vakbonden. Een aantal maatregelen werden hier besproken. “We zetten een aantal bestaande maatregelen in met een bijzondere aandacht voor de as Brussel-Ninove”, aldus Johan Van Looy.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...