Werken op E40 in Affligem tijdens krokusverlof

Op de E40 richting kust ter hoogte van de oprit Affligem starten op vrijdag 24 februari om 20 uur herstellingswerken die vijf dagen duren. Tijdens de werken wordt de rijweg aanzienlijk versmald en het Vlaams Verkeerscentrum verwacht sterk vertraagd verkeer. Weggebruikers krijgen de raad om tijdens de werken de E40 in de richting van de kust te vermijden.

Een deel van de afrit van Affligem wordt ingezet als tijdelijke rijstrook. Daardoor zijn tijdens de werken twee van de drie rijstroken open, maar de rechterrijstrook zal ook als uitvoegstrook dienen voor het verkeer dat in Affligem de snelweg wil verlaten.

Deze afrit kampt tijdens de avondspits dagelijks met een file. Dat betekent dus een aanzienlijke vermindering van de capaciteit en wachtrijen op de E40 in de richting van de kust. In de werfzone zal een snelheidsbeperking van 70 km per uur gelden.

Om de hinder zoveel mogelijk te beperken worden de werken uitgevoerd in het weekend en tijdens de Krokusvakantie, maar Wegen en Verkeer verwacht dat ook dan verkeersproblemen niet te vermijden zijn. Weggebruikers kunnen de E40 richting kust tijdens die week dan ook beter vermijden, zeker bij mooi weer.

Wie van Lummen naar Gent/Oostende rijdt en van Brussel naar Gent/Oostende, kan van 24 februari tot en met 1 maart best via de Antwerpse Ring (R1) rijden.

Na de herstelling van de rijweg moet het beton anderhalve dag uitharden. In normale omstandigheden wordt op 1 maart de weg opnieuw over de volledige breedte opengesteld.

Topartikels bij Goeiedag.be