Jenske is Prins Carnaval 2017

In een kokende Siint-Pauluszaal werd Jenske uitgeroepen tot Prins Carnaval 2017 voor Opwijk. In de proeven moest hij de duimen leggen voor zijn uitdager Hannes De Koster maar in het aantal stemmen wist hij diezelfde Hannes met overtuiging te verslaan.

O Koning Jenske IINa een denderend optreden van polonaisekoning Steve Tielens mocht Kurt Spruyt, voorzitter van De Gatspoëters, aankondigen dat Jens als grote overwinnaar uit de stemronde was gekomen. De ontgoocheling in het kamp van Hannes was groot maar Hannes wenste Prins Jenske van harte proficiat.

In het kamp van Jenske (Stik in a gilé) was de euforie bijzonder groot. Na de drie proeven (foto’s van vroeger herkennen, zo’n groot mogelijk gewicht aan geld inzamelen en carnavalliedjes vervolledigen) stond Hannes aan de leiding. Maar de stemronde zorgde ervoor dat Prins Jensken de scepter kreeg en de felicitaties als nieuwe ¨ri,s Carnaval van Opwijk.

De prinsverkiezing (eigenlijk een koningskroning maar die titel krijg je in Opwijk pas als je tweemaal na mekaar als primus eindigt.) met Steve Tielens was een schot in de roos. In de loop van zondag brengen we een uitgebreide fotoreportage van de gebeurtenissen in de Sint-Pauluszaal. Alvast iets om naar uit te kijken.