Voetbaloverzicht : Eerste verlies Ternat

De derby tussen SK Londerzeel en KSC Grimbergen kende geen winnaar. De thuisploeg had het meeste balbezit en dat resulteerde net na rust in de openingsgoal. De bezoekers kregen nadien enkele kansen maar stuitten op thuisportier Sulmon. Vijf minuten voor tijd kopte Tonini de gelijkmaker tegen de netten.

FCV Dender boekte tegen Virton haar vierde zege op rij. Sarr devieerde op het uur de bal voorbij doelman Dupire en een kwartier voor tijd kopte Cocchieri de bevrijdende 2-0 binnen.

Deugddoende zege HOWM

HO Wolvertem Merchtem rondde de moeilijk verplaatsing naar Merelbeke af met een driepunter. Perrault scoorde vroeg in de wedstrijd de openingstreffer en Bouwmeester legde net voor de rust de 0-2 eindstand vast. Volgende week komt leider Wetteren op bezoek.

In eerste provinciale wipt KFC Strombeek na de 0-1 zege op het veld van Crossing Schaerbeek naar de tweede plaats in het klassement. Een doelpunt van Kalulika op het halfuur besliste de wedstrijd. FC Borght haalde overtuigende uit tegen Stokkel. Tegen de gang van het spel in opende De Mey de score. Net voor rust verdubbelde Goas Lopez de score. Medard telde de bezoekers helemaal uit en de ingevallen Sarrouj legde de 4-0 eindstand vast.

Uitschuiver KFC Meise

Groot Dilbeek A heeft een einde gemaakt aan de ongeslagen reeks van leider Ternat. Cleemput had de koploper wel op voorsprong gezet maar na de rust zette Shehu met een hattrick de scheve situatie recht. FC Meise kon niet profiteren van de Ternatse uitschuiver. Wambeek kwam net voor de pauze op voorsprong via Marquez en gaf de zege niet meer uit handen.

BOKA United kwam tegen Steenhuffel na twee minuten op voorsprong via Van Herreweghe en Ysenbaert kopte net voor het rustsignaal de veilige 2-0 voorsprong binnen. De bezoekers dreigden nadien wel maar kwamen niet meer tot scoren.

Ruime zege Asse-Zellik A 

In derde provinciale won Asse-Zellik A eenvoudig met 5-1 van FC Beigem. De koploper domineerde voortdurend en had bij de rust al de ruime 4-1 voorsprong bijeen gevoetbald. Net voor affluiten legde Nijs de 5-1 eindstand vast.  Mollem kwam tegen Sint Jozef Londerzeel 1-0 voor via Verroken maar verspeelde die voorsprong en ging met 1-2 onderuit.

Mazenzele Opwijk A leek tegen Toekomst Relegem af te stevenen op een 0-0 gelijkspel maar tien minuten voor tijd bracht De Pauw de thuisploeg dan toch op voorsprong. Van Der Elst had met een kopbaldoelpunt het laatste woord en bezorgde Mazenzele  Opwijk  A de derbyzege.

Topartikels bij Goeiedag.be