Ninove opent 57ste carnavalsjaar (+ foto's)

Na de verwelkoming aan het Wortelmanneken en een groet aan Dingsken, het monument voor de overleden carnavalist, trokken de carnavalisten op vrijdag 11 november 2016 om klokslag 11.11 uur in de loods van Cloë Confectie het 57ste carnavalsseizoen op gang.

Na een toelichting door de voorzitters van de verschillende carnavalsinstanties en een ludieke blik op de Ninoofse actualiteit door Wettel en Krabber mocht Pascal Carael de winnaar van de carnavalsaffiche 2017 bekendmaken.

Negen verschillende deelnemers stuurden 12 ontwerpen in waaruit de jury de inzending van Danny Goessens, lid van de carnavalsvereniging Spasjezot, koos als mooiste.

Voor de eerste keer werd er ook een affichewedstrijd georganiseerd door Pisad, het Provinciaal Interbestuurlijk Samenwerkingsverband voor Aanpak van Drugmisbruik.

Winnaar werd Amber Jacobs die school loopt in het PTI. De affiche zal vanaf januari in het straatbeeld verschijnen. Dit om de gevaren van drugs- en alcoholgebruik door jongeren tijdens het carnavalsfeest onder de aandacht te brengen.

Topartikels editie Ninove-Dender