Eerste steen nieuwe lokalen GTSM

Zaterdagvoormiddag mochten schepen van onderwijs Steven Elpers en burgemeester Eddie De Block samen de symbolische eerste steen leggen voor de eerste nieuwbouwfase van de Gemeentelijke Technische School.

M GTSM Nieuwe lokalen 2Architect Pascal Van Dooren legde uit dat de bouw van de nieuwe lokalen om praktische redenen in twee fasen moest gebeuren (zie inzetfoto). Momenteel wordt gewerkt aan een gebouw met 12 klaslokalen op de plaats waar vroeger het atelier elektriciteit en de fietsenberging stond.

In een tweede fase wordt een 2 blokken met lokalen voor directie en personeel, een nieuw atelier en sanitaire ruimte gebouwd waarM GTSM Nieuwe lokalen 3 nu de containerklassen staan. De totale kostprijs van het project bedraagt bijna 3,5 miljoen euro waarvan 1,7 miljoen voor rekening van de gemeente.

Het einde van de werken zou voorzien zijn tegen september 2018. “Ik hoop dat ik nog de eerste steen mag leggen,” zei burgemeester de Block. Directeur Sandra De Buyser stelde dat “de nieuwe lokalen de dromen van onze leerlingen zullen helpen waarmaken”.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk