Nieuwe kunstgras mat op sportcomplex Dooren (+ 15 foto's)

Het officieel in gebruik nemen van het nieuw kunstgras veld op het Sportcomplex Dooren werd door HO Wolvertem-Merchtem aangegrepen om zijn visitekaartje af te geven. De Dooren is de thuishaven van 450 jeugdspelers en –spelertjes. Met een tweede veld in kunstgras beschikken de jongeren van de club nu over een unieke accommodatie.

Om deze heuglijke gebeurtenis luister bij te zetten werden verschillende wedstrijden georganiseerd. Blikvangers waren de wedstrijd tussen de gemeentebesturen van Merchtem en Meise (overtuigend gewonnen door Meise) en een wedstrijd tussen de ‘oude gloriën’ van zowel het voormalig Wolvertem als het voormalige Merchtem.

Van de aangekondigde gloriën was niet iedereen komen opdagen maar o.m. Louis Van Gucht en Leo Van der Elst kwamen even langs bij de oude club. Armand Van Capellen had ruim 200 telefoontjes gedaan maar een aantal mensen waren met vakantie of al bezet. Het was de oorspronkelijke bedoeling geweest deze wedstrijd tijdens Merchtem kermis te spelen.

Lintje knippen

Burgemeester Eddie De Block stond in het Merchtemse doel maar was niet altijd even balvast. Niemand die het hem  kwalijk nam. In de ploeg van de gemeente speelden, naast een aantal personeelsleden, ook schepen Maarten Mast en OCMW-voorzitter Julie Asselman. Mama Maggie De Block kreeg de eer het lintje – samen met voorzitter Jan Lathouwers – door te knippen om zo het nieuwe veld in gebruik te kunnen nemen.

Een aantal prominenten uit Meise (burgemeester Jos Emmerechts en de gewezen burgemeesters Marcel Belgrado en Roger Heyvaert) en Mechtem (o.m. ondervoorzitter Maarten Mast, secretaris Kristiaan Becqué en schepen van sport Steven Elpers) keken toe en zagen het goed was. Pol Feytens, duivel-doet-al bij de Heemkring, was in het archief gedoken en had stapels foto’s van KHO Merchtem gevonden om tentoon te stellen

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk