Voetbaloverzicht :Ninove geeft voetballes

KVK Ninove toonde zich zaterdagavond een klasse beter dan HO Wolvertem Merchtem. De thuisploeg overklaste de bezoekers op alle fronten en won met 5-0. Kazi en De Wannemaker scoorden voor de rust. De Meersman, Gaudi en Van Damme maakten de forfaitscore vol. Volgende week trekken de jongens van trainer Merckx naar Mariekerke.

In eerste provinciale snoepte KFC Strombeek twee punten af van leider Bierbeek. Bierbeek telde na vijf speeldagen nog steeds het maximum van de punten. In een gesloten wedstrijd trof Kaliluka vijf minuten voor tijd raak voor de bezoekers maar de thuisploeg kwam via Peeters nog langszij. FC Borght boekte haar derde overwinning op rij. De spelers van trainer Wauters wonnen overtuigend met 4-0 van Grez-Doiceau. Moyson en Van Den Boeynants troffen al snel klaar en de wedstrijd leek gespeeld. Na de pauze dreven Sarrouj en Di Miceli de score verder op.

Mazenzele Opwijk A wint topper

In derde provinciale C won Mazenzele Opwijk A de topper van Delta Londerzeel. De Pauw opende de score vanop de strafschopstip en De Meersman verdubbelde nog voor rust de score. Sarens bracht de thuisploeg terug in de wedstrijd maar De Meersman legde met z’n tweede van de namiddag de wedstrijd in een definitieve plooi. Dupont maakte met de 1-4 de afgang compleet, Wouters werd uitgesloten met zijn tweede geel. In het slot milderde Breuer tot 2-4.

Asse-Zelllik blies de buren van Kobbegem van het veld en won met 1-6. De Sa Faria scoorde 4 keer. Toekomst Relegem kwam tegen Malderen 2-0 achter maar knokte zich terug in de match en haalde de achterstand op na treffers van Van De Voorde en Cox. Tien minuten voor tijd lukte Bajskolli de winning goal voor de thuisploeg en bezorgde Tekomst Relegem een nieuwe opdoffer.

Vlotte zege Lennik 

In derde D kwam Lennik verrassend 1-2 achter tegen Groot Dilbeek B maar na de rust herpakte de thuisploeg zich uitstekend. Onder impuls van een bedrijvige Pasteleurs werd de achterstand omgebogen naar een vlotte 6-2 zege. Itna Itterbeek kende geen medelijden met Liederkerke B en gaf de thuisploeg met 0-5 het nakijken.

Eizeringen kon eindelijk nog eens proeven van de overwinning. Het won met 2-1 van Hekelgem dankzij treffers van Molina en Van Lieferinge. De aansluitingstreffer van De Leeuw kwam te laat.

Topartikels bij Goeiedag.be