Succesvolle eerste boerenmarkt (+ foto’s)

BOERENMARKT 4
Opwijk 2040, organisatoren van de boerenmarkt.

Veel volk op de eerst Opwijkse boerenmarkt in Mazenzele. Op de terreinen van De Kleine Deugd in de Lepelstraat hadden producenten van groenten, fruit, wijn en honing rendez-vous. De boerenmarkt werd georganiseerd door Opwijk 2040, een nog jonge vereniging die Opwijk een duurzame toekomst wil bezorgen. “Duurzaam, daarmee bedoelen we niet alleen ecologisch, maar ook sociaal, economisch en cultureel,” zeggen ze zelf.

Met deze boerenmarkt wil 2040 ‘de korte keten’ promoten: een direct contact tussen producenten van landbouwproducten (en afgeleiden ervan) en de consument. Een tiental van deze producenten waren aanwezig op de boerenmarkt. Zij brachten hun groenten en fruit aan de man. Anderen presenteerden honing of wijn. Onder een laat zomerzonnetje kwamen heel wat geïnteresseerden naar dit treffen.

Zeker voor herhaling vatbaar.