Voetbaloverzicht : Lennik wint topper in derde

KV Ninove toont zich enorm productief de laatste weken. Ook tegen Merelbeke vonden de aanvallers vlot de weg naar het doel. In de eerste helft bleef het beperkt tot de 1-0 van De Wannemaeker. Na de rust gingen alle remmen los. De thuisploeg dreef de score op tot 6-0 na doelpunten van opnieuw De Wannemaeker, Bellon, Van Damme en Jelle De Crick (2x).

Na twee opeenvolgende zware nederlagen heeft HO Wolvertem Merchtem zich op het veld van Zele herpakt. Perrault en Badi zorgden voor de 0-2 ruststand maar onmiddellijk na de pauze brachten Zwart en Kaadouch de thuisploeg langszij. 20 minuten voor tijd strafte Perrault een blunder van de doelman af en zette HOWM wederom op voorsprong. Bouwmeester benutte een strafschop in twee tijden en legde zo de wedstrijd in een definitieve plooi.

Pijnlijk verlies Liedekerke

In eerste provinciale zit VK Liedekerke in de hoek waar de klappen vallen. Tegen KFC Strombeek kreeg de thuisploeg de beste kansen maar verzuimde te scoren. Topschutter Kaliluka zette de bezoekers al snel op voorsprong. Desaegher kreeg vanop de stip de kans op de gelijkmaker maar schoot de elfmeter op de paal. Na balverlies van Alonsius verdubbelde Nkololo de score, Kaliluka maakte er in de slotfase nog 0-3 van.

In tweede provinciale voeren Ternat en KFC Meise de stand aan. Ternat won eenvoudig van Melsbroek met 4-1. De bezoekers openden de score, Sleewaegen benutte net voor rust een strafschop. Poppe maakte er op het uur 2-1 van, Sleewaegen en Cleemput legden de 4-1 eindstand vast. Zaterdagavond won KFC Meise met 2-3 van Steenhuffel. De thuisploeg kwam 2-1 voor maar De Weerdt en Ganseman keerden de achterstand nog om in een knappe zege. Kester-Gooik A had genoeg aan een vroeg doelpunt van Baevegems om de volle pot mee te graaien op Lembeek. De derby tussen Groot-Dilbeek A en BOKA United draaide uit op een 2-2 gelijkspel. De gastheren kwamen 2-0 voor via Pauwels en Geninazzi. In het slot zette BOKA alles op alles en Cassenaer sleepte met twee doelpunten een gelijkspel uit de brand.

Zege Eizeringen

In derde provinciale won Lennik de topper van Galmaarden met 3-0. Bosmans scoorde al snel voor Lennik en zette op het halfuur zijn ploeg via een penalty op 2-0. In de tweede helft kreeg de thuisploeg opnieuw een strafschop. Deze keer nam Pasteleurs zijn verantwoordelijkheid. Eizeringen zette Itterbeek met 3-1 opzij. Heyvaert (2x) en Molina wisten in de tweede helft een vroege 0-1 achterstand uit.

In vierde provinciale boekte Mazenzele Opwijk B haar achtste zege van het seizoen. Het won met 4-2 van SK Steenhuffel B en telt in de stand al 7 punten voorsprong op de eerste achtervolger.

Topartikels bij Goeiedag.be