Groepsaankoop zonnepanelen zorgt voor 127 extra installaties

De groepsaankoop voor zonnepanelen die stad Ninove organiseerde in samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen kon 326 inwoners overtuigen om een offerte aan te vragen. 127 deelnemers gingen uiteindelijk ook in op de offerte.

Schepen van Leefmilieu Wouter Vande Winkel (sp.a-Groen) ziet dit als een forse stap vooruit om de ambitie waar te maken om tegen 2020 in totaal 350 PV-installaties extra te hebben in Ninove.

Dat zoveel Ninovieters een offerte hebben aangevraagd, wil volgens Vande Winkel zeggen dat dit ook het aantal mensen is dat momenteel al heel ernstig overweegt om in zonnepanelen te investeren en dat het uiteindelijk gerealiseerde installaties in 2020 wellicht hoger zal liggen.

Meer info: Dienst leefmilieu, 054 31 32 67, leefmilieu@ninove.be.

Topartikels editie Ninove-Dender