Hindernissenparcours op Heidebaan is verleden tijd

De grootscheepse rioleringswerken in de Heidebaan, tussen de Westvaartdijk en de Humbeeksesteenweg, zitten erop. De sanering kwam niks te vroeg gelet op de enorm slechte staat van de weg. Fietsers maar ook wagens moesten er een hindernissenparcours door en langs diepe putten afleggen.

“Het gaat om een gemeentelijk project waarbij de weg werd uitgebroken en een gescheiden rioleringsstelsel werd aangelegd”, legt schepen van Openbare Werken Chris Selleslagh (Open Vld) uit.

“Tegelijk werden ook de grachten gedempt en een nieuwe asfaltlaag aangebracht. Niks te vroeg gelet op de slechte staat van de weg. Jarenlang hebben we hier de putten steeds komen opvullen maar een structurele oplossing drong zich op. Nu kunnen ook fietsers hier op hun gemak doorrijden. Er werden ook aanpassingen uitgevoerd door de nutsmaatschappijen zoals de aanleg van gasleidingen. ”

De buurtbewoners zijn tevreden dat de werken eindelijk voltooid zijn. “Eindelijk hebben we hier nu een goede baan”, lacht Eddy Van Campfort die de werken nauwlettend gadeslaagt. “Ik heb wel wat schrik dat we hier nu gaan geconfronteerd worden met sluipverkeer.”

“Dat is een steeds weerkerend fenomeen”, pikt Selleslagh in. “Als we een weg heraanleggen, is die meteen ook ‘populair’ bij automobilisten die er niet meteen moeten zijn…”

De werken kostten ruim 677.000 euro. Eerstdaags wordt de rijweg terug open gesteld.

Eerstdaags starten nog elders in de gemeente grote rioleringswerken. Dat is onder meer het geval in Meisestraat-Poststraat en de Meerstraat, Limbosbaan en Kapruin.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise