75 jaar KWB in Merchtem (+ foto’s)

KWB-Merchtem mag dit jaar 75 kaarsjes uitblazen. Dat is niet niks. 75 jaar in beweging blijven, een mannenvereniging die meer doet dan wat sporten en pintjes pakken. Je moet het maar doen.

Om die verjaardag aangepast te vieren was er o.m. het feestweekend van vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober. Een eerste hoogtepunt van het 75ste werkjaar is eigenlijk al voorbij: het gezinsweekend in Houffalize. Niet minder dan 321 KWB’ers en hun familieleden trokken de sportieve schoenen aan om er een super weekend van te maken.

Vrijdag 21 oktober stond helemaal in het teken van Jong KWB. Ploegen van 4 tot 6 personen bekampten elkaar in de meest uiteenlopende praktische proeven (zie foto’s). Op zaterdag 22 oktober was er het KWB feest. Daar werden o.m. de letters van het letterwoord K(atholieke) W(erklieden) B(eweging) toegelicht.

Voorzitter Luc  

M Luc Van CampenhoutWij gingen een praatje maken met Luc Van Campenhout (50), de voorzitter van KWB-Merchtem die gek genoeg … in Opwijk woont. “Wij hebben zo’n 430 mannelijke leden. Tot vandaag schrijven wij enkel mannen in als leden ook al organiseren we heel wat activiteiten waaraan het hele gezin kan deelnemen. Wij hebben nog een 50-tal wijkmeesters en om de 4 jaar wordt een nieuwe voorzitter gekozen. Dat heeft veel voordelen, er komen nieuwe ideeën aan bod en in het bestuur zitten altijd een aantal ex-voorzitters die weten hoe alles in mekaar zit”.

Het actieterrein van KWB is zeer verscheiden. Naast bijvoorbeeld sportieve activiteiten zijn er ook heel wat vormende activiteiten, bijvoorbeeld over het isoleren van woningen of over allerhande medische problemen. “Zo hebben wij heel wat werk gestoken in een actie om de gemeente rolstoelvriendelijk te maken. In een recente studie van een grote krant kreeg Merchtem op dat vlak een zeer goede score. Dat doet deugd”.

Verder zijn de vriendschapsbanden van het grootste belang. Samen op gezinsweekend of samen de schouders zetten onder de jaarlijkse KWB-kermis … dat schept een band die vele tientallen jaren meegaat. “Zelf ben ik al 23 jaar lid van de KWB,” voegt Luc Van Campenhout eraan toe.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk