Voetbalnieuws : Wambeek en KFC Meise op kop

HO Wolvertem Merchtem boekte een verrassende 0-1 zege op het veld van Ronse. De thuisploeg had de beste kansen maar faalde in de zone van de waarheid. De wedstrijd werd beslist door twee strafschoppen. De eerste werd gepareerd door doelman De Brouwer. Diep in de tweede helft ging ook voor de bezoekers de bal op de stip en Bouwmeester liet de wenkende kans niet onbenut. Deugddoende zege voor de fusieploeg na de verlieswedstrijd op de openingsspeeldag.

In eerste provinciale is KFC Strombeek het maximum kwijt. RCL Schaerbeek kwam via Alouad op voorsprong maar Nkokolo maakte in de tweede helft gelijk. In het slot werd thuisspeler De Buyser na een wilde tackle uitgesloten. Liedekerke leek tegen Stockel lange tijd af te stevenen op een nieuwe nederlaag maar in een dolle slotfase kwam het alsnog op gelijke hoogte. De bezoekers liepen op het uur uit tot 1-3 maar in de laatste vijf minuten scoorde de thuisploeg twee keer via Bronselaer en Dillens.

Eerste zege Ternat 

KFC Meise presteert op hoog toerental. Tegen Rhode-De Hoek kwam het na 8 minuten op voorsprong via Lissens. Tien minuten voor tijd verdubbelde de ingevallen Ounis de score. De bezoekers kwamen terug tot 2-1 maar Ounis maakte even later zijn tweede van de middag. De 3-2 in blessuretijd bracht de zege niet meer in gevaar. KSKL Ternat pakte zijn eerste zege van het seizoen. Op het veld van Pamel volstonden twee doelpunten van Sleewaegen voor de zege.

Promovendus Wambeek gaat op hetzelfde elan verder als verleden seizoen . In de thuismatch tegen Groot-Dilbeek A kwam Wambeek net na de rust op achterstand maar Thiebaut, De Bel en Marquez bogen de scheve situatie om.

Zesklepper Van De Voorde 

In derde provinciale kende Toekomst Relegem geen genade met Kobbegem en won overtuigend met 6-0. Van De Voorde scoorde liefst zes keer. Mazenzele Opwijk A versloeg Vilvoorde al even vlot met 5-1. Asse-Terheide boekte haar eerste zege van het seizoen dankzij doelpunten van Kikota en Mubenesha. Van Belle incasseerde tien minuten voor tijd rood maar de zege kwam niet in gevaar.

In derde provinciale D won Lennik voor de vierde keer op rij. Billens scoorde voor en na de rust. Panny en Dahroui dreven de score verder op tot 0-4. Schepdaal ging verrassend met 4-1 onderuit op het veld van Huingen. Groot-Dilbeek B gaf Eizeringen A met 5-0 het nakijken.

 

Topartikels bij Goeiedag.be