Voetbalnieuws : Sterke start KFC Strombeek

Zaterdagavond werd het nieuwe voetbalseizoen op gang getrapt. KFC Meise begon het seizoen goed en won met 1-0 van Leeuwkens Teralfene. François Ganseman besliste al vroeg de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg. Herne was tegen Ternat de betere ploeg en kwam in de tweede helft verdiend op voorsprong. Vijf minuten voor tijd bracht Vanderputten de bezoekers langszij.

Promovendus Wambeek kwam tegen Rhodienne via Thiebaut al snel op voorsprong maar incasseerde na de rust de gelijkmaker. BOKA United leek tegen Machelen lange tijd af te stevenen op een scoreloos gelijkspel maar 20 min voor tijd lukte Ysenbaert de winning-goal.

KFC Strombeek heer en meester

In eerste provinciale stond meteen de Grimbergse derby tussen KFC Strombeek en FC Borght op het programma. De thuisploeg nam meteen het initiatief en na een fout op Reniers zette Kaliluka de strafschop om. Ook na de rust kregen de bezoekers geen voet aan de grond en op 2 minuten tijd diepten Kaliluka en Nkololo de score verder uit. Een kwartier voor tijd tikte verdediger Archembau de 4-0 tegen de touwen.

Gelijkspel Mollem

In derde provinciale speelde Mollem op de openingsspeeldag 1-1 gelijk tegen Zemst. De nieuwkomer startte snedig en kwam via Hamm op voorsprong. Nadien verzuimde de thuisploeg de score op te drijven en slikte net voor rust de gelijkmaker. Na de pauze lag het tempo beduidend lager en beide ploegen kwam niet meer tot scoren. Toekomst Relegem maakte tegen Asse-Ter-Heide pas in de slotfase het verschil via twee treffers van Van De Voorde.

Mazenzele had genoeg aan een doelpunt van Bram Bert om de volle buit tegen Ramsdonk te pakken. Asse-Zellik kwam tegen Haren verrassend op achterstand maar doelpunten van Decooman, Ponnet en Madoua keerden het tij. De Sa Faria dreef de score op tot 4-1 en in het absolute slot milderden de bezoekers via een elfmeter tot 4-2.

Topartikels bij Goeiedag.be