Kermis is … voorbij (de laatste foto's)

‘Ne Kermis om in e kaderken te zetten,’ zegt de ene. ‘Iënen om op te schraven,’ zegt de andere. En ze hebben allebei gelijk. Merchtem Kermis 2016 was top, schitterend weer (op de allereerste zondag na), heel veel volk op alle activiteiten, topattracties op de affiche, een prachtig muziekfestival om af te sluiten en vooral:  geen enkel incident.

Irène
Irène Andriessens uit de Stoofstraat won de hoofdprijs (een waardebon van 125 euro) met de ballekensworp.

De brochure stond eivol met de meest uiteenlopende activiteiten: sportieve, plezante, gastronomische (misschien toch niet echt het goede woord?), muzikale, … noem maar op en je vond het op de kermis. Heel veel stalletjes en kraampjes met snelle happen allerhande en nog meer met alle mogelijke en onmogelijke drankjes. Want een Merchtemnaar (en zijn buren) wil zich graag amuseren en daar horen een pintje, een pak friet of smoutebollen, pitta, escargots en hamburgers bij.

Als fotograaf kreeg je zelf honger en dorst van zoveel mensen te zien genieten van alles wat de kermisweek te bieden had. De terrasjes zaten eivol, de kermisattracties draaiden op volle toeren. Er was een recordaantal aan dieren op de jaarmarkt, er werd gefeest en gefuifd zonder ambras.

Wij geven u graag nog wat beeldjes van het laatste weekend: een optreden waarmee Willy Sommers 45 jaar zangcarrière deelde met de Merchtemnaren, een muziekfestival om U tegen te zeggen (zie apart artikel later) en een ballekensworp waaraan naast vele honderden Merchtemnaren ook een pak gemeenteraadsleden deelnamen. Een waardige afsluiter van dé week die Merchtem terecht de titel van feestgemeente heeft gegeven.

Nog ongeveer 360 dagen en dan is het weer kermis. Maar nu even uitrusten en niet vergeten om maandag de sigarenpeuken en wijnkurken buiten ‘te keiren’ zodat de buren zien dat er ook bij jou thuis stevig gefeest werd. Zo wil het de overlevering ten minste.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk