16de seizoen Karateclub Kachi

Na een stop van zes weken heeft men bij karateclub Kachi Ninove en Geraardsbergen op 16 augustus de trainingen van het 16de seizoen hervat. De club kende de voorbije 15 jaar een gestage jaarlijkse groei van clubleden en evenementen.  Ook dit nieuwe sportjaar kondigt zich voor de 170 leden tellende club aan als een jaar vol uitdagingen, evenementen en sportieve inzet. Naast de mogelijkheid om tot vijfmaal toe in de week te kunnen trainen, biedt de karateclub zijn leden ook deelname aan stages, wedstrijden en evenementen aan. Iedereen vanaf 4 jaar kan in en naast de dojo (oefenzaal) een plekje vinden.

Op organisatorisch vlak heeft KC Kachi op 23 oktober 2016 het Oost-Vlaams kampioenschap en op 12 februari 2017 hun eigen Maitoshi Kachi Trophy op de kalender staan. Het Oost-Vlaams kampioenschap zal nu al voor de vierde maal plaatsvinden in Ninove. Vorig jaar pakte deze karateclub ook uit met een eigen tornooi, de Maitoshi Kachi Trophy, dat op heel wat nationale en internationale bijval mocht rekenen.  De wedstrijdorganisatie moest enige te laat ingeschreven deelnemers weigeren omdat het inschrijvingsplafond was bereikt.  Dit jaar wordt er hoger gemikt qua aantal mogelijke inschrijvingen en zullen naast de Vlaamse clubs, vermoedelijk niet alleen Waalse en Nederlandse clubs afzakken naar Ninove maar ook Luxemburgse, Duitse, Engelse en Franse. In het jaar waarin de karatesport als olympische discipline is erkend, wil deze sportieve karateclub met familiaal karakter hard verder werken om hun mooie palmares nog verder uit te breiden.

Mensen die interesse hebben in karate of de club kunnen steeds contact opnemen via hun FB-pagina, www.karateclubkachi.be of via hun hoofdsensei Jurgen De Nil (jurgen.de.nil@telenet.be).

 

 

Topartikels editie Ninove-Dender