Voetbaloverzicht : Vreugde en verdriet op slotspeeldag

FC Merchtem 2000 heeft afscheid genomen met een klinkende overwinning op het veld van Crossing Schaerbeek. Tegen een fel verjongde thuisploeg scoorde Sarrouj op het halfuur de openingstreffer. Médard verdubbelde voor rust de score, Eggermont dikte net na de pauze de score aan tot 0-3. Médard scoorde op rebound zijn tweede van de middag, Schaerbeek milderde in de slotminuut tot 1-4.

In tweede provinciale C speelde KFC Meise op de laatste speeldag 2-2 gelijk tegen Herne. De thuisploeg kwam via Van Den Boeynants en Tordoir op 2-0 maar verspeelde in het slot die voorsprong.  SK Leeuw won met 0-2 dankzij treffers van Demuylder en Timmermans.

Anti-climax Toekomst Relegem

Wat niemand voor mogelijk hield gebeurde op de slotspeeldag in derde provinciale. Toekomst Relegem had tegen SK Steenhuffel genoeg aan een gelijkspel voor de titel, maar verspeelde wonderwel die unieke kans. De leider kwam op voorsprong via Roel Van Den Brande maar na de rust waren het de bezoekers die resoluut voor de zege gingen. Aanvoerder De Kuyper maakte gelijk, De Pauw kopte de 1-2 tegen de netten. In de slotfase maakte Vrijders de 1-3 en bezorgde Toekomst Relegem, dat wel promoveert, een kater.

Eendracht Peizegem blikte Kapelle o/d Bos in met 4-0 en sluit een geslaagd seizoen positief af. Onderaan had KFC Peutie lange tijd zicht op een verlengd verblijf in derde provinciale. KFC Peutie stond, met nog zeven minuten op de klok, op het veld van Nossegem 1-3 voor en Vilvoorde stond 4-1 achter. Maar KFC  Peutie incasseerde nog twee doelpunten en degradeert terwijl Vilvoorde zich redt.

In derde F won Schepdaal met 1-4 van Tollembeek en promoveert als tweede in de stand naar tweede provinciale. Kampioen Wambeek won met 0-2 van Itterbeek via een vroeg doelpunt van Thiebaut en een late treffer van De Bel.

Promotie Kobbegem onzeker 

Kobbegem won met 4-0 van Essene B en kan voor de eerste keer in haar bestaan promoveren naar derde provinciale. Al is het nog wachten op de offici√ęle bevestiging van de voetbalbond. Kampioen Mollem ging op laatste speeldag met 4-2 onderuit op het veld van Asse-Zellik B.

Topartikels bij Goeiedag.be