Bende rooft gps-systemen uit 22 voertuigen

In Asse werd zaterdagnacht ingebroken in liefst 22 geparkeerde auto’s. Telkens werd een ruit ingeslagen om de communicatie- en navigatiesystemen uit te breken en te stelen.

De feiten deden zich voor in de Heuvelstraat, Snassersweg, Mergelweg, Marlier, Mollestraat, Mollemseweg en Hambos. Het gaat voornamelijk om voertuigen van BMW en Audi.

“Dit maakten we nog niet eerder mee in die omvang”, zegt commissaris Daniël Noens, woordvoerder van de politie Amow. “Het fenomeen van de gps-diefstallen uit duurdere Duitse auto’s, bestemd voor het Oostblok, kennen we natuurlijk al enkele jaren, ook in de omliggende politiezones. Diverse bendes werden trouwens al opgepakt en veroordeeld. Een jaar geleden werd nog een Litouwse bende opgerold. Maar telkens een bende wordt gepakt krijgt die snel opvolging.”

“De voorbije weken waren er nog enkele feiten in onze zone, maar dat waren er telkens één of twee, nooit meer. Dit was duidelijk een gestructureerde actie, waarbij de omgeving vooraf grondig werd verkend. Helaas hebben we vooralsnog geen enkel aanknopingspunt. Alle eigenaars ontdekten de inbraken pas uren later of ’s anderendaags. Dat is wel pech voor het onderzoek, want 22 feiten – voor zover alle benadeelden al aangifte deden – en niet één getuige die iets gehoord of gezien heeft, dat duidt op een heel professionele bende.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk