Voetbaloverzicht : Stevige nederlaag Toekomst Relegem

Na de verloren inhaalwedstrijd van afgelopen donderdag tegen FC Merchtem 2000 was winnen op het veld van CS Braine voor KFC Strombeek een must. De bezoekers begonnen sterk aan de partij en De Buyser opende de score. Op vrije trap van De Buyser kopte Houthuys de 0-2 tegen de netten. De honger was niet gestild en Kuwa Ntinu dreef de score op tot 0-3. In slot pikte ook Bassir zijn doelpuntje mee.

FC Borght speelde 1-1 gelijk tegen het hoger geklasseerde Racing Jet Wavre via een doelpunt van Deriemaeker. VK Liedekerke boekte een zuinige maar verdiende overwinning tegen Lovenjoel. Chouaf maakte op het uur het enige doelpunt van de wedstrijd.

Belangrijke zege Peizegem

In tweede provinciale C kwam BOKA United op het veld van Herne 0-2 voor maar verspeelde die voorsprong in de tweede helft. Herne kwam gelijk en de bezoekers verloren in het slot De Winne na dubbel geel. KFC Meise hield lange tijd gelijke tred met leider RSD Jette maar moest zich vanop de strafschopstip toch gewonnen geven.

In derde provinciale verloor een fel gehavend Toekomst Relegem met 0-3 van Malderen. Mazenzele Opwijk speelde 0-0 gelijk tegen FC Beigem en miste een unieke kans om de kloof met de leider te verkleinen. In de strijd om het behoud deed Eendracht Peizegem een uitstekende zaak door met 0-2 te winnen van Asse-Ter-Heide. Een sterk Eendracht maakte in de eerste helft het verschil na doelpunten van De Wit en De Vleminck.

Schepdaal uitgeteld 

Wambeek bleef op het veld van Huizingen steken op een 0-0 gelijkspel. Schepdaal lijkt na het 4-3 verlies tegen staartploeg Essene uitgeteld voor de titel. Lennik won ruim van Ritterklub Jette met 5-2.

Topartikels bij Goeiedag.be