Voetbaloverzicht : Médard bezorgt FC Merchtem 2000 de zege

KSC Grimbergen deed zondag een slechte zaak in de strijd om het behoud. Het verloor met 1-0 van rode lantaarn Diegem en ziet datzelfde Diegem naderen tot op twee punten, in de wetenschap dat KSC Grimbergen een match meer heeft gespeeld. In vierde klasse verloor KSC Wolvertem met 3-2 van Chatelet. De bezoekers speelden een goede wedstijd en kwamen 0-1 voor via Kekenbosch. Chatelet scoorde voor rust de gelijkmaker en ontbond net na de pauze haar duivels. In een mum van tijd stond geel blauw 3-1 in het krijt. Bouwmeester kon vanop de stip milderen tot 3-2.

Médard in glansrol

FC Merchtem 2000 hield tegen Hoeilaart de drie punten thuis. De bezoekers kwamen via een elfmeter op voorsprong maar na een fout op Médard ging ook aan de overzijde de bal op de stip. Médard faalde niet en bracht zijn ploeg langszij. Twintig minuten voor tijd scoorde man van de match Médard de 2-1 voorbij doelman Desomberg.

FC Borght hield leider KFC Eppegem in bedwang. In het absolute scoorde Hendrickx de gelijkmaker en bezorgde FC Borght een verdiend punt. KFC Strombeek kwam op het veld van Houtem tweemaal op voorsprong maar verspeelde in het slot de winst en speelde voor de vierde keer op rij gelijk. Ternat pakte, ondanks de uitsluiting van doelman Sakalis op het uur, een punt op het veld van Braine.

Zuur verlies FC Beigem

In derde provinciale won Asse-Zellik A eenvoudig van SK Steenhuffel. Een gretig AZ opende via Di Consoli de score en De Sa Faria besliste net voor rust de wedstrijd. Na rust verhoogden de bezoekers de score nadat De Lau zijn eigen doelman passeerde. Ramsdonk kwam tegen Relegem snel op voorsprong maar lang duurde die vreugde niet. Van De Voorde maakte gelijk en na rust stond er geen maat op de leider. Van Den Brande scoorde tweemaal, Van De Voorde dikte de score verder aan. FC Beigem liet zich in eigen huis verrassen door Kapelle od Bos. De laatste in de stand ging in minuut 91 met de drie punten aan de haal. Asse-Ter-Heide verloor zaterdagavond met het kleinste verschil van Sint-Jozef Londerzeel.

Wambeek en Schepdaal aan het kanon

Koploper Wambeek maakte brandhout van Ritterklub Jette en won met 6-1. Tim De Bel scoorde vier keer. Ook Schepdaal won overtuigend. Onder impuls van ex profvoetballer Dufoor won Schepdaal met 1-8 van Liedekerke B.

In vierde provinciale won Kobbegem de derby van FC Merchtem 2000 met 1-2 na doelpunten van Bechari en Sbai. Mollem had geen moeite met Humbeek en trof zesmaal raak. Verroken en Maginet namen elk twee treffers voor hun rekening.

 

Topartikels bij Goeiedag.be