Stelende Pool al derde keer betrapt

De politie van Vilvoorde-Machelen betrapte afgelopen nacht een 45-jarige Pool op heterdaad bij een inbraak in een bedrijf. Hij was met een ladder via een raam naar binnen geklommen. Twee dagen voordien had hij ook al geprobeerd in te breken.

De dader had zich bij aankomst van de politie in het gebouw verscholen, maar de politie deed een grondige rondgang in het gebouw en kon betrokkene aantreffen. Er werd een tas met daarin een laptop gevonden. Wellicht gaat het om de buit, die verdachte al klaargelegd had om mee te nemen.

De dader is niet aan zijn proefstuk toe. Eind december werd hij al eens aangetroffen in verdachte omstandigheden in Dilbeek, middenin de nacht in een residentiële wijk, zonder sluitende uitleg over zijn aanwezigheid aldaar. Toen konden hem echter geen feiten van inbraak ten laste worden gelegd en mocht hij beschikken.

In januari 2016 liep hij wél tegen de lamp na diefstal, maar hij werd niet aangehouden.

Vandaag wordt hij opnieuw voorgeleid voor de onderzoeksrechter, met de bedoeling dat hij vandaag wel aangehouden wordt.