Voetbaloverzicht: Merchtem en Strombeek delen de punten

VK Ninove toonde zich op alle vlakken sterker dan RC Lebbeke en won verdiend met 4-1. Jarich Hellincx scoorde twee keer, Uyttenhove en Huvet namen de andere treffers voor hun rekening.

Op een zwaar veld had KFC Strombeek de meeste aanvallende intenties maar profiteerde niet van de ruimte achterin bij FC Merchtem 2000. De thuisploeg kreeg via Wadin de beste kans maar de aanvaller vergat zijn hoofd te zetten tegen een prima voorzet van Verhaegen.

Na nonchalant uitverdedigen belandde de bal tot bij een vrijstaande Peter Vandekerckhove. Die kraakte zijn schot maar Roel Vandenbrande was bij de pinken en liet doelman Arasse kansloos.

In de tweede helft dicteerden de bezoekers het spel maar doelpuntenmaker Van Den Brande pakte na protest zijn tweede gele kaart. Wadin werd onderuit gehaald in de zestien en Ganseman maakte vanop de stip gelijk. Ook Meftah werd uitgesloten, maar ondanks de numerieke meerderheid kwam de thuisploeg niet meer tot uitgespeelde kansen.

Ternat was niet opgewassen tegen SK Halle en verloor met 0-3. VK Liedekerke liet zich in eigen huis verrassen en ging met 3-4 onderuit tegen rode lantaarn Rhode De Hoek.

Oetingen alleen op kop

In tweede provinciale C liet Delta Londerzeel geen spaander heel van een geteisterd Asse-Zellik. De bezoekers toonden zich met 1-6 een klasse te sterk. FC Borght kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Herne. SK Leeuw-Kester Gooik werd afgelast.

In derde C ziet Zuun concurrent Oetingen uitlopen tot twee punten. Oetingen won overtuigend met 3-0 van Brucom, terwijl Borchtlombeek een knap gelijkspel versierde tegen Zuun.

Stuckens zette KFC Meise al snel op rozen maar Malderen kwam via De Velder snel langszij. Eerste achtervolger Mazenzele Opwijk A won met 3-0 van Mollem, al hielden de bezoekers lange tijd gelijke tred.

Boone maakte 25 minuten voor tijd dan toch de 1-0 en pas in de absolute slotfase gaven Verdoodt en Mestdagh de zege wat extra glans. Zaterdagavond had Hekelgem zonder veel moeite Humbeek naar huis gestuurd met 5-0. De Backer (2X) en Bequé beslisten de wedstrijd al voor de rust. De Kock en Bequé diepten de score na de pauze verder uit.

Topartikels bij Goeiedag.be