Plezante voordracht over Pamel en Poelk

In de Vrije Basisschool Meerbeke organiseert Davidsfonds Meerbeke op zaterdag 28 februari 2015 om 20 uur een plezante voordracht gebracht door Walter Evenepoel over de bewoners en de geschiedenis van Pamel en het gezamenlijke Meerbeekse Poelk.

Voor de folkwereld is Walter Evenepoel de organisator van Feestival Gooik en voorman van Arjaun, de groep waarmee hij Pamel en het Pajottenland bezingt. Sommigen kennen hem als tekenaar, illustrator, auteur van volkstoneel of schrijver van liedjesteksten.

Weer anderen kennen hem als kleinkunstenaar. Maar al van kindsbeen af had Walter Evenepoel de fascinatie voor de streekgeschiedenis. In 2011 richtte hij ‘Erfgoed Rausa’ op, een vereniging waarvoor hij een maandblad volschrijft met boeiende en onderhoudende artikels over de Roosdaalse dorpen en hun omgeving.

Walter Evenepoel brengt op zaterdag 28 februari een lichtvoetige causerie over de geschiedenis en de bewoners van Pamel, dat rare dorp ten westen van Meerbeke en over het gezamenlijke Poelk. Hij overschouwt in vogelvlucht de geschiedenis van Pamel en toont de parallellen aan tussen Pamel en Meerbeke. U kan er kennismaken met merkwaardige Pamelaars, monumenten en eigenaardigheden, inzicht krijgen in de verschillende dialecten en terugblikken op de stommiteit van Napoleon die Meerbeke afscheurde van het Pajottenland.

Inschrijven kan via mail (davidsfondsmeerbeke@fulladsl.be) met opgave van uw naam en aantal personen  of via telefoon (Cecile Appelmans : 054 33 37 91). Inkom, ter plaatse te betalen : 6 euro, met DF-cultuurkaart : 5 euro. Ninoofse kansenpashouders betalen 1,50 euro.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...