Asse-Lennik wint beker in wonderjaar (+ foto's)

Asse-Lennik BeHappy2 beleeft een wonderjaar, maar dan wel eentje waar hard voor gewerkt is: uitzicht op een tweede plaats in de competitie, Europees volleybal op hoog niveau en nu de beker van België.

In een finale in het Atwerpse sportpaleis waarin tegenstander Antwerpen op geen enkel moment greep op de wedstrijd had. De setstanden liegen er niet om: 25-20, 25-17 en een voor Antwerpen beschamende 25-9.

De vreugde was groot, de ontlading nog groter. Het werd een feest, voor het bestuur, voor coach Johan Devoghel en zijn technische en sportieve medewerkers, voor de spelers en voor de vele, vele meegereisde supporters. Ook voor de sponsors natuurlijk, waaronder uw eigen huis-aan-huis magazine Goeiedag.

Reacties

De reacties van de belangrijkste acteurs in dit koningsstuk waren uitbundig. Coach Johan Devoghel was een bijzonder blij man. ‘Dit doet enorm deugd,’ zei de coach die zijn ploeg omzeggens volledig moest heropbouwen voor het begin van het seizoen. Ook Seppe Baetens was euforisch. ‘Fantastisch. Ik heb mijn overleden vader om hulp gevraagd,’ was zijn reactie.

Manager Pascal Debels had niets dan lovende woorden voor zijn spelers en zijn coach: ‘Johan had een plan. En dat plan is minutieus uitgevoerd door onze spelers. Ik ben bijzonder trots op hen: een ploeg die als vrienden aan mekaar hangt, zonder grote vedetten maar met een ploeggeest van harde werkers. Het is nu volop genieten maar wij moeten al aan de toekomst denken: de eerstvolgende match is tegen Guibertin en wij draaien ook Europees nog volop mee’.

Feest

Voor Asse-Lennik was de bekerfinale een welverdiend feest: Antwerpen ging de boot in in wat eigenlijk voor hen een thuismatch was. Om in die finale te raken moest Asse-Lennik eerst Roeselare uitschakelen. Wat een onmogelijke opdracht leek, werd toch waargemaakt. Gisteren zette BeHappy2 dan de (voorlopige ?) kroon op het werk en pakte – voor de vierde keer in zijn geschiedenis – de fel begeerde beker.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk