Voetbaloverzicht : Ternat verrast leider Eppegem

FC Dender heeft de match tegen Izegem tot een goed einde gebracht. Sander Van Eijkc kopte na 25 minuten de bal voorbij de bezoekende goalie. Maar net na de rust strafte Izegem een foutje in de thuisverdediging genadeloos af. FCD kwam nadien opzetten maar kon doelman Vonck niet verschalken. Net voor affluiten bracht Pruna met een rake kopbal de thuisaanhang in extase. Meteen een belangrijke overwinning in de strijd om het behoud. (zie ook video onderaan)

In derde B heeft KSC Grimbergen zijn laatste strohalm gegrepen. Het versloeg Verviers met 3-2 en geeft de rode lantaarn door aan Huy. Saliaj scoorde in de voorlaatste minuut het winnende doelpunt en bezorgde blauw wit het delirium.

Geen doelpunten in Wolvertem – Sterrebeek. Bleke prestatie van de thuisploeg dat tevreden mag zijn met een punt. Terjoden-Welle verloor zaterdagavond met 4-2 van Berlare. Doelpunten van Heymans en Samba konden niet verhinderen dat de bezoekers de drie punten aan de thuisploeg moesten laten.

In eerste provinciale greep Ternat de scalp van koploper Eppegem. Na vier minuten opende Vermeir de score. Eppegem kwam langszij via Stuckens maar na de rust scoorde Sleewaegen drie keer. In de slotfase kon Stuckens nog milderen tot 4-2.Strombeek won van Waver via doelpunten van de onvermijdelijke De Buyser, Ambrogetti en De Cat. Opwijk verloor in eigen huis van Kampenhout met 1-6.

Liedekerke scoort tien keer

FC Merchtem 2000 faalde niet en stuurde Galmaarden met 4-0 naar huis. Maar de uitslag van de dag is zonder twijfel de 10-1 overwinning van Liedekerke A tegen Delta Londerzeel.

KFC Meise maakte net zoals tegen Ritterklub een 2-0 achterstand goed maar kon deze keer de match wel winnend afsluiten. Kapelle o/d bos nam een vliegende start en liep al snel 2-0 uit. Arnor Hoornaert zorde voor de aansluiting, Goovaerts scoorde de gelijkmaker. Cappiello schoot KFC op het uur op voorsprong en gaf dit niet meer uit handen.  Birgen Wyns kreeg onterecht rood.

Hekelgem versloeg Relegem met 1-3. Mazenzele A zag zijn sterke reeks afgebroken tegen Oviedo-Asturiana. Ondanks een resem aan kansen en een numerieke meerderheid verloor Mazel met 3-1. FC Borght liet zich niet verrassen tegen Mollem. Redolfi (2x) en Medard stelden de winst veilig.

Peizegem won met 1-0 van Tange dankzij een doelpunt van D. Vleminck. Asse-Terheide speelde 2-2 gelijk tegen koploper Ramsdonk.

Topartikels bij Goeiedag.be