Opwijks carnaval verjongt (+ foto's)

Het Opwijkse carnaval wordt vaak gedragen door relatief jonge mensen. En dat betekent dat er af en toe wel iemand afvalt wegens tijdsgebrek of gezinsuitbreiding en er dus geregeld verjongd moet worden.

Dat is bijvoorbeeld het geval bij de Lapsjaars. Zij bestaan zo lang als het Opwijks carnaval: 16 jaar. Gelukkig treedt nu een nieuwe generatie aan die stilaan de carnavalsscepter overnemen. Zij werken rond het thema ‘Maya’.

Ook Stik in a Gilé, de groep uit Nijverseel rond Prins Jensken, bestaat voornamelijk uit jonge mensen. Zijn kozen voor het thema ‘Cirk in Oppèk’ en bouwen naarstig verder aan hun wagen.

Ook een traditioneel sterke groep als De Melkers vind je vaak in de hangars van de Fläkt. Zij doen iets rond ‘vogelkes’. Wat precies weet je op zondag 13 april wanneer de carnavalstoet voor de 16de keer door de straten van Opwijk trekt.

Niet te missen want het is de laatste carnavalstoet in de hele provincie.

 

Programma

Het carnavalprogramma 2014:

Vrijdag 11 april : Machtsoverdracht in het Bakhuis van het Hof Ten Hemelrijk

Zaterdag 12 april : Bonte Avond in de deelnemende cafés

Zondag 13 april : 16de Carnavalstoet in het centrum van Opwijk (18 deelnemende groepen waarvan 9 uit Opwijk)