Voetbaloverzicht : KSC Grimbergen zakt verder weg

Ook op het veld van Kelmis kon Grimbergen de negatieve spiraal van de laatste weken niet doorbreken. Na tien minuten keek het al tegen een 2-0 achterstand aan. Net voor de rust kon Touzani milderen.

In de tweede helft probeerden de bezoekers nog maar net voor affluiten besliste M.Suarez het lot van blauw wit. Door deze nieuwe nederlaag zakt Grimbergen verder weg in het klassement en komt de degradatiezone gevaarlijk dichtbij. 

In derde klasse A ging Dender zwaar onderuit op het veld van Olsa Brakel. Na een halfuur liep Brakel 3-0 uit. Van Eyck en Papassarantis brachten Dender terug in de wedstrijd maar nadien gingen de bezoekers helemaal met de billen bloot. Man van de match J. Delie zette met vier treffers de 7-2 eindstand op het bord. 
 
In vierde klasse B verloor Wolvertem met 2-0 van Duffel. Na 20 minuten stond de eindstand al vast. Wolvertem kon geen vuist maken en bezoeker M.Vandeweeghe werd nog uitgesloten.

Terjoden-Welle blijft op zijn elan verder gaan. Deze keer ging Wetteren-Kwat. voor de bijl dankzij doelpunten van Verhasselt en de Rouck. T-W staat nu steviger op de vierde plaats. 
 
In eerste provinciale Brabant verloor Ternat met 2-0 bij Eppegem. Ternat stond al snel twee doelpunten in het krijt en probeerde na rust de bakens te verzetten maar pogingen van Butera,Sleewaegen en Witpas konden de thuisgoalie niet verontrusten.

Wel goed nieuws uit Opwijk dat sinds lange tijd nog eens kon winnen. Twee doelpunten van Gheeraert zorgden voor een verdiende 1-2 overwinning op het veld van rechtstreeks concurrent Kampenhout. Dankzij deze overwinning kan Opwijk wat vrijer ademen. 

Liedekerke blijft steken op gelijkspel

Leider Liedekerke geraakte op Delta Londerzeel niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Door dit puntenverlies komt eerste achtervolger Sporting Bruxelles wat dichterbij in het klassement in tweede provinciale C. VKL kwam op voorsprong via Van Den Borre maar zag Delta al snel gelijk komen via Breuer.

Dankzij twee doelpunten van Bastin en eentje van Crabbe won Asse-Zellik in eigen huis van rode lantaarn Eizeringen. Merchtem ging met het kleinste verschil winnen op het veld van Galmaarden. Kim Bal scoorde fraai het enige doelpunt van de wedstrijd. 
 
In derde provinciale C hield Borchtlombeek geen spaander heel van Moreda Ukkel. Drie doelpunten van Chemali en evenveel van de Kock zorgen voor de 7-2 afstraffing.

Leider Kapelle Sport had geen moeite met Huizingen en won verdiend met 3-1. Wambeek kon een moeilijke periode van zich afschudden dankzij de 8-0 overwinning tegen Anderlecht-Milan. 
 
In derde F ging een fel gehavend Meise verrassend onderuit tegen hekkensluiter Kapelle o/d bos. Door deze nederlaag moet het de koppositie overlaten aan Borght, dat won dankzij een hattrick van Robberechts op Mollem.

Hekelgem kon de drie puntjes nog eens thuis houden. Op de Bellekouter werd het 2-1 tegen Relegem.
 
De topper in vierde D tussen Ramsdonk en Asse-Terheide eindigde op 2-2. De bezoekers liepen snel 0-2 uit via De Bie en Van Den Brande maar slikten in de slotfase nog twee doelpunten.

Topartikels bij Goeiedag.be