Voetbaloverzicht: Wolvertem blijft imponeren

KSC Wolvertem heeft zijn debuut in bevordering allerminst gemist. In eigen huis ging een inspiratieloos Meldert gemakkelijk voor de bijl waardoor geel-blauw na vijf speeldagen verrassend aan de leiding staat.

De thuisploeg stond al snel op voorsprong na doelpunten van Vandenbussche en Bouwmeester. De bezoekers konden daar helemaal niets tegenover stellen en net na de rust telde Wolvertem de Oost-Vlamingen helemaal uit. Bouwmeester zette een strafschop feilloos om en Van Den Bossche kopte nummer vier keihard tegen de netten.

In tweede provinciale C zorgde Asse-Zellik voor een verrassing door met 3-4 te gaan winnen op het veld van een ongeslagen Liedekerke. AZ kwam al snel 1-4 voor dankzij twee doelpunten van aanwinst Bastin. De thuisploeg kwam nog aanzetten maar zette zijn remonte iets te laat in.

Eerste overwinning voor Merchtem

FC Merchtem 2000 heeft zijn eerste overwinning van het seizoen beet. Het ambitieuze Merchtem versloeg Groot Dilbeek met 0-2 en kan zo opgelucht ademhalen na een teleurstellende één op zes. Op voorzet van Ganseman zette Podevyn de bezoekers al na twintig minuten op voorsprong.

De thuisploeg kon nadien enkele keren dreigen maar kwam niet tot scoren. Een kwartier voor tijd besliste Podevyn de wedstrijd, opnieuw na een assist van Ganseman. Een gouden driepunter voor FCM en een tweede opeenvolgende thuisnederlaag voor Dilbeek.

Hekelgem onderuit

Leider Hekelgem ging met 3-2 onderuit op het veld van KFC Meise. Via Ledeganck kwam Meise op voorsprong maar Van Valckenborgh en De Bolle zette de scheve situatie recht. Na een rode kaart voor thuisportier De Schouwer en het uitvallen van Capiello, drie wissels waren reeds doorgevoerd, moest Meise met negen spelers verder.

Ondanks de numerieke minderheid konden ze via Goovaerts gelijkmaken. Enkele minuten voor tijd rondde B. Wyns een snelle counter prima af en bezegelde zo het lot van een tot dan toe ongeslagen Hekelgem.

Topartikels bij Goeiedag.be