Gezinsbond Beert op uitstap naar Voeren

eind april, na drie jaar uitstel, namen een veertigtal leden van Gezinsbond Beert hun intrek in het Hostel De Veurs te Sint Martens Voeren. Al meer dan veertig jaar organiseert het bestuur een uitstap voor haar leden. Tijdens de tweedaagse in de Voerenstreek stonden tal van activiteiten op het programma. Zaterdagmiddag, na de broodjesmaaltijd, brachten de aanwezigen een bezoek aan de Gemeentegrot te Valkenburg in Nederland. Ter plekke kon men kiezen uit een kleine grotwandeling met kindvriendelijke gids of een informatieve rondrit met een treintje.

Na het avondmaal organiseerden een aantal leden een avondvullend programma in de vorm van een actieve quiz. Hiermee werd de kennis over de Voerenstreek en de aandacht tijdens de voorbije activiteiten getest. Zondagvoormiddag kon de keuze gemaakt worden tussen een zwempartij in het subtropisch zwembad van Gulpen, Nederland of een pittige wandeling langs de mooiste stukjes van Voeren met onderweg een aantal waterbronnetjes en typische vakwerkhuisjes.

Om de tweedaagse af te sluiten reed de groep naar het drielandenpunt te Vaals met het grootste en spannendste labyrint van Nederland. Daar was de uitdaging om dolend de weg te zoeken naar het middelpunt van het labyrint.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland