Renovatiebudget van 30.000 euro voor Pepingse inwoners met lager inkomen

Voor zeven alleenstaanden of gezinnen uit Pepingen met een niet zo hoog inkomen, ligt er een renovatiebudget van 30.000 euro klaar, een som die ze pas moeten terugbetalen als ze hun woning ooit zouden verkopen. Wie instapt, krijgt bovendien gratis begeleiding.

De provincie Vlaams-Brabant, de gemeente Pepingen en Woonwinkel Pajottenland van 3Wplus willen in Pepingen ouderen en mensen met een laag inkomen helpen om de veiligheid, de woningkwaliteit en het energieverbruik van hun woning te verbeteren. De provincie heeft een bedrag van 300.000 euro uitgetrokken voor 10 renovatieprojecten op het grondgebied van Pepingen. Momenteel zijn er al 3 dossiers opgestart, wat maakt dat er nog 210.000 euro beschikbaar is voor de realisatie van 7 renovaties. “Wie instapt mag 30.000 euro spenderen voor allerlei renovaties aan zijn of haar woning”, klinkt het. “De bewoner moet dat bedrag pas terugbetalen op het moment dat de woning een andere eigenaar krijgt. De bewoners krijgen bovendien begeleiding van a tot z, want met offertes vergelijken, werftoezicht en premies aanvragen hoeven ze zich niet mee bezig te houden.”

Het project loopt eind dit jaar af, dus wie wil genieten van alle voordelen, wacht best niet te lang meer. Wie interesse heeft om in te stappen in het project, kan contact opnemen met Bart Nachtegael van Woonwinkel Pajottenland via 0490/11.11.96 of bart.nachtegael@3wplus.be.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland