Wim D’hondt traint Merchtem United

Wim D’hondt (36) wordt de nieuwe trainer van Merchtem United. Daarmee haalt voorzitter Niki De Proft een jonge ambitieuze T1 binnen. D’hondt is woonachtig in Tisselt maar afkomstig van Grimbergen. In zijn nog jonge carrière liet hij zich bij KCVV Elewijt toch al opmerken. Hij speelde eerst met die club kampioen in derde provinciale en dwong de voorbije competitie, via de eindronde, de promotie af naar eerste provinciale.

“Op papier zet ik misschien een stap terug maar ik hou van uitdagingen. Ook bij Elewijt was het opbouwen en bij MU is de voorzitter eveneens ambitieus. Hij overtuigde mij voor zijn project en in dat verhaal wil ik meegaan,” aldus D’hondt, die binnenkort nog een T2 naast zich krijgt.

De vorige trainer Greg Van Ranst blijft bij de club. Guy De Coster, die al zijn strepen verdiende bij verschillende clubs in de regio, komt er eveneens bij. Hij zal een adviserende rol vervullen. Met dit alles heeft Merchtem United meteen de kaarten op tafel gegooid voor het komende seizoen! (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be