Asse viert Vlaamse feestdag met feestprogramma.

Op 1 juli vieren we de Vlaamse feestdag in Asse. Op 9 juli doen we dat in Zellik. Lees meer over het programma en de verkeersmaatregelen.

Op 1 juli in Asse

Braderie vanaf 14.00 uur

Een ballonplooier, een muziekband of een gekke winkelende dame. Je komt ze allemaal tegen tussen 14.00 en 19.00 uur. In de Kattestraat vindt een kleinschalige, maar gezellige avondmarkt plaats. Steun onze lokale horeca en geniet van een terrasje.

Wandeling om 19.00 uur

De Assese wandelverenigingen Manke Fiel en Pasar nodigen alle wandelliefhebbers uit voor een korte avondwandeling.
Vertrek om 19.00 uur aan de Sint-Martinuskerk.

Muziek vanaf 20.30 uur

Om 20.30 uur trekt de Vlaamse Juke Box met Soetkin Collier, Kevin Van Staeyen, Philip Masure, Paul Zegers en Stoffel Verlackt, het muzikaal feest op de Markt op gang en jij bepaalt mee de setlist.

Op 9 juli in Zellik

Wandeling om 09.00 uur

Ook hier komen wandelliefhebbers aan hun trekken. Verken je graag de Zellikse wandelwegen? Afspraak om 09.00 uur aan de bib.

Aperitiefconcert om 11.00 uur

Om 11.00 uur geeft de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia een zomers aperitiefconcert onder de parasol (Brusselsesteenweg). Nadien bieden het gemeentebestuur en de Zellikse verenigingen alle toehoorders een aperitiefje aan.

Alle activiteiten zijn gratis.

Verkeersmaatregelen

Parkeerverbod

Er geldt een parkeerverbod op vrijdag 1 juli vanaf 12.00 uur op de 3 parkeerplaatsen in ‘t Kwaadgat tussen kruispunt Muurveld x Arsenaalstraat en Markt en op 8 parkeerplaatsen op parking Hopmarkt.

Er geldt een parkeerverbod op vrijdag 1 juli vanaf 12.00 tot 20.00 uur op de parkeerstrook langs Steenweg.

Volledig of gedeeltelijk parkeerverbod wordt ingesteld op vrijdag 1 juli 2022 vanaf 12.00 tot 20.00 uur in volgende straten van de omleidingsweg: Tuinwijk – Bremt – Marlier – Mollestraat – Prieelstraat – Kelestraat.

Verkeersvrij

Op vrijdag 1 juli vanaf 13.00 tot 20.00 uur wordt de Kattestraat en de Steenweg tussen Mollestraat en Nieuwstraat verkeersvrij gemaakt. Vanaf 13.00 uur tot het einde van de activiteiten wordt Arsenaalstraat tussen Muurveld en Hopmarkt verkeersvrij gemaakt.

De parking Hopmarkt is bereikbaar via Vronemeers en Arsenaalstraat en na 20.00 uur opnieuw via Kattestraat.

Omleiding

Voor het verkeer komende van Aalst/Dendermonde/Ternat wordt een omleiding voorzien via Nieuwstraat – Bloklaan – Boekfos.

Voor het verkeer komende van Zellik/Brussel, uitgezonderd De Lijn en de hulpdiensten, wordt een omleiding voorzien via N9k – Huinegem – Gasthuisstraat – Tuinwijk – Bremt – Marlier – Mollestraat – Prieelstraat – Kelestraat.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk