Speelplein in Kobbegem wordt vernieuwd en krijgt nieuwe locatie

Na een bevraging bij de kinderen en volwassenen in Kobbegem heeft de gemeente beslist om het speelterrein Hogeweide in Kobbegem te vernieuwen en ook te verhuizen. Door slijtage en vandalisme verkeren te toestellen in slechte staat.

Uit de bevraging van de gemeente kwamen enkele interessante aandachtspunten naar boven. Een speelterrein voor de kinderen is zeer wenselijk maar ook een groene en veilige ruimte met natuurlijke uitstraling bleek belangrijk te zijn. In de top 3 van de kinderen noteren we de vraag naar schommelen, glijden, klimmen/touwen/springen.”

Om voor meer sociale controle te zorgen en vandalisme en criminaliteit tegen te gaan zal het speelterrein verhuisd worden naar het groene plein in de Broekstraat. Het huidige trapveld blijft behouden en wordt omringd door een pad waarnaast de nieuwe speeltoestellen geplaatst worden. Het voormalige speelplein wordt een buurtparkje met zitbanken een een petanqueterrein met zitbanken. De werken starten dit najaar. 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk