Sportontvangst 2024 was duidelijk: Opwijk telt veel sportievelingen!

Op de Sportontvangst 2024 werd nog maar eens bewezen hoeveel sporters Opwijk wel telt. Willy Van Mol, voorzitter van de adviescommissie Sport, haalde er zelfs cijfers bij. “Volgens de onlangs uitgegeven stadsmonitor tellen onze Opwijkse clubs ruim 4.000 leden, hebben we een sportparticipatie van jawel 58% of toch 2% meer dan het Vlaams gemiddelde. Met de toekomstige bijkomende sportinfrastructuur zal dit zeker verder pieken in de toekomst. Tevens ben ik blij dat Sportwijk werd opgestart. Dus, doe zo voort!”

Net als Merchtem met Tom Pidcock heeft ook Opwijk met Ilan Van Wilder ook een toprenner in de rangen. Ilan kwam vertellen over zijn voorbereiding voor het komende seizoen en liet verstaan dat er ook dit jaar een fandag annex tourtocht zal zijn. Daarna passeerde een pleiade van sporters de revue, van individueel tot ploegsport, en dit alles naadloos aan mekaar gepraat door Jonas Maes.

Alle namen noemen is zowat onmogelijk, maar dat volleybal, atletiek, basketbal, canicross, judo en wielrennen hoge toppen scheren mag nu wel duidelijk zijn. Daarnaast waren er ook laureaten in het badminton, boogschieten, curve bowl, dans, gymnastiek, kickboksen, obstacle course racing, paardrijden, petanque, taiji, tennis, voetbal.

De intermezzo’s werden gevuld door Wheel Sensation, een internationale acrobatie-act en de Europese streetdancekampioene Lea-Marie Gieskes, het jonge lokale topdanstalent. Opmerkelijk was dat Jarne Van Nieuwenhove van Shuttles Opwijk zijn medaille op krukken in ontvangst moest komen nemen. Hij was niet alleen want ook presentator Maes stond er met een plaaster rond de arm. De basketters van BC Opwijk lieten terloops weten dat hun carnavalsmatch doorgaat op 23 maart. Hubert Van den Eede, de Opwijkse curve bowlkampioen, gaf een demonstratie met de anderhalve kilo zware bal. Wielertopper en lokale sportheld, Nolan Huysmans liet verstaan grote ambities te hebben voor het komende seizoen, zowel op de piste als op de weg.

Voor de sportploeg van het jaar ging het tussen de U16 meisjes van voetbalclub EMO, de heren A van Basketclub Opwijk en de 35+ Heren van Tennisclub Diepenbroek. De laureaat hier werd BC Opwijk. Voor de trofee van beloftevolle jongere ging het tussen Nona Van Assche (obstacle course racing), Esmée Van den Steen (tumbling) en Jarne Van Nieuwenhove (badminton). En de winnaar werd… Esmée Van den Steen.

Bij de individuele sporters was het voor de jury moeilijk kiezen. Stijn Gyselinck, Lauren Hermans en Aude Vandeputte blinken respectievelijk uit in canicross, kickboksen en atletiek. Finaal sloeg de balans toch door in het voordeel van Lauren Hermans. Voor dé sportprestatie werd gekozen voor zeven Opwijkenaren die naar het WK Granfondo trokken en daar een geweldig sterk presteerden. Dit zevental haalde het nipt voor die andere wielrenners van Straf in Bergaf, die de Stoneman Arduenna tot een goed einde brachten.

Tot slot was er ook nog een eervolle vermelding voor de Opwijkse burgemeester, schepenen en raadsleden voor het uitdelen van de medailles en het op de foto gaan met de winnaars. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk