Valckenier Share plaatst twee deelwagens in Merchtem

Vanaf vrijdag 9 februari kan men in Merchtem twee deelwagens ontlenen van Valckenier Share. Een deel van het gemeentebestuur en vertegenwoordigers van Valckenier Share stelden de deelwagens voor op deĀ parking Krekelendries. Het betreft een benzinewagen en een elektrisch voertuig, beiden van het merk Renault.

De elektrische wagen kan ontleend worden op de parking Krekelendries. Het witte voertuig staat er bij de ingang via de Kattestraat, waar ook de laadpaal staat. De benzineversie staat op het Mieregemsplein en beschikt over een ruime koffer. Dit is overigens de enige benzinewagen van de ganse vloot van Valckenier.

Het autodelen gebeurt met Valckenier Share en daar zijn ze niet aan hun proefstuk toe. De firma beschikt over een tweehonderdtal deelwagens en dat op verschillende locaties, van Ronse tot Meise. Werkelijk niets is onverlet gelaten en de prijs, die valt best mee.

Het principe is eenvoudig. Je downloadt de app, registreert jouw profiel en boekt een deelwagen naar keuze. Dat kan ook nog aan de wagen zelf want er staat een QR-code op de zijkant. Je betaalt per uur of per dag. Na de rit breng je de wagen terug naar de oorspronkelijke plaats.

Er wordt ook een infomoment georganiseerd voor geĆÆnteresseerden en gebruikers op dinsdag 20 februari om 19 uur in het August De Boeckhuis, Reedijk 1. Vertegenwoordigers van Valckenier Share geven dan een woordje uitleg over de werking van de deelwagens. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk