Johan Deleu, lijsttrekker bij N-VA Opwijk

Op de nieuwjaarsreceptie van N-VA in Hof ten Hemelrijk werd ook de kopman gepresenteerd voor de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar. Burgemeester Inez De Coninck liet eind vorig jaar al verstaan te kappen met politiek en dat Johan Deleu nu de lijsttrekker wordt is geen verrassing.

Schepen Jan Couck, zijn vrouw Paule Corthier en Marc Knuts zorgden voor het muzikaal intermezzo. Will Tura stond de voorbije dagen in de picture en zanger Jan Couck putte gretig uit diens repertoire.

Toen de zaal was volgelopen opende N-VA-voorzitter Willem De Pauw het event. Hij blikte even terug op de voorbije realisaties. “Recent was er nog de definitieve herbestemming van de woonuitbreidingsgebieden Rubensveld en Korruit tot open ruimte waardoor liefst 11,5 ha tegen bebouwing werd beschermd. Hier zijn we fier op en we maakten ook een verkiezingsbelofte waar.

We kijken echter ook vooruit naar 13 oktober want dan rekent N-VA Opwijk-Mazenzele er opnieuw op de grootste partij te zijn om ons werk verder te zetten. We zijn volop bezig met het samenstellen van een sterke ploeg en daar volgt later op het jaar meer nieuws over.”

En dan werd de kapitein van de ploeg gepresenteerd, namelijk Johan Deleu(63), momenteel schepen van Vlaams Beleid. Johan, getrouwd met Martine en vader van drie kinderen, zetelt als sinds 2006 in de gemeenteraad, zes jaar als voorzitter van de gemeenteraad en twaalf jaar als schepen.

“Aan het beleid komen van een gemeente kan alleen maar de vrucht zijn van vele jaren hard werken, mensen helpen en mensen bijstaan. Dienstbetoon is eenvoudigweg ten dienste staan van de mensen, meer bepaald van iedereen ongeacht kleur of overtuiging, en ze op een correcte en integere wijze de weg wijzen in de soms logge en statische structuren. Een van mijn kernspreuken blijft: je kan nooit voor iedereen goed doen, maar je kan wel voor iedereen goed zijn.”

Gemeentepolitiek betekent dat je dicht bij de mensen moet staan. Grote en/of kleine veranderingen brengen nu eenmaal weerstand met zich mee, maar ook hier moet je blijven fungeren als aanspreekpunt en soms ook als pispaal… dat is nu eenmaal waarvoor je gekozen hebt en waarvoor je gekozen bent. Ik dank mijn partijgenoten voor het vertrouwen en die dank hoop ik ook te kunnen uitspreken op 13 oktober tegenover vele Opwijkenaren.”

Vervolgens was het tijd om de Tijl Uilenspiegel uit te reiken. Die ging naar de vendeliers van de KLJ. Zij hadden het enkele jaren moeilijk maar een aantal jongeren hebben er opnieuw hun schouders onder gezet. Zij werden bedacht met een kunstwerk van Jimmy Pauli. Kamerlid Kristien Van Vaerenbergh mocht als gastspreker de voormiddag afsluiten. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!