Trod’se buurt met opmerkelijke protestactie

Een nieuwjaarsreceptie van een politieke partij, daar komt volk op af, dachten ze bij de buren van Trod (Kalkestraaat, Korruit, Groenstraat en Diepenbroek) en dat is misschien wel de ideale plek om onze grieven te laten horen. Vrijdagavond stonden ze aan Tskool of de receptie van samen1745 en op zondagvoormiddag werden flyers uitgedeeld aan Hof ten Hemelrijk ter gelegenheid van de receptie van N-VA.

“Wij worden geconfronteerd met plannen voor aanpassingswerken in de straat, maar de gemeente is de inwoners “vergeten te betrekken.” Dat willen we hier laten horen en inmiddels hebben de buren in de Kalkestraat en de Korruit ook al een affiches aan hun huizen hangen. Gelet op de 80 antwoorden en een responsgraad van 60% voor wat betreft de bewoners die geconfronteerd worden met de werkzaamheden, zijn deze standpunten duidelijk representatief en vertolken wij dus één duidelijke stem,” aldus Stijn Vermeiren, namens het buurtcomité.

“De gemeente loopt enkel achter een duur studiebureau en wil met de buren niet betrekken bij de ontwikkeling. We hebben aan de gemeente ook toegang gevraagd tot de documenten, maar zonder resultaat. Daarom loopt er ook al een klacht bij de Vlaamse Overheid rond Openbaarheid van Bestuur. De huidige aanpak in dit dossier zorgt voor veel emotie en onwetendheid bij de bewoners. De informatievergadering heeft ook geen rust gebracht en de recente brief zorgt voor een probleem van geloofwaardigheid.”

De buren zijn niet over een nacht ijs gegaan en hebben een ganse lijst met voorstellen klaar en hopen op een dialoog met de gemeente. Enkele verwachtingen daarbij zijn het herstellen van de ontkoppelingsvergoeding, het niet aanleggen van wadi’s en het behouden van de proefopstelling. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk